Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Reggeli a Baldaszti’s-ban

2011.06.12. 21:14 nikicske

Ma egy jó reggelizőhely felkutatására indultam, első tesztalanyom a Baldaszti’s lett. A Clark Ádám térnél található, a delikátesz és bisztró kínálata igen változatos és külön pozitívum, hogy a nap bármely szakában reggelizhetünk. Italok terén is hatalmas a…

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló reggeliző baldasztis


Tatár beefsteak

2011.06.11. 20:21 nikicske

Ki ne szeretné a tatár beefsteaket?! Nem rajongok a nyers húsért, pl a sushi-t sem értem, de ez valami más. Aki azt állítja, hogy nem szereti az vagy hazudik vagy még nem kóstolta! Próbáltam rákeresni az interneten mióta is él a köztudatban ez a fantasztikus étel, de nem leltem…

5 komment

Címkék: bélszín


A paradicsom-paprika pörkölt - avagy a Lecsó

2011.06.10. 18:38 nikicske

Lecsó - amit mindenki tud csinálni! De bizony, mindenki másképp csinálja.Én így készítem el:4 db paradicsom1 db kaliforniai paprika (mondjuk zöld)1,5 db TV paprika1 fej vöröshagyma1 db póréhagymapár szelet kolbászsó, fűszerpaprikaA hagymákat apróra összevágom és olajon lassú…

Szólj hozzá!

Címkék: lecsó


Bélszín Budapest módra

2011.06.09. 13:23 nikicske

bélszínlecsózöldborsólibamájsó, borsfűszerpaprikakrumpliNagyon szeretem ezt az ételt, jó sok lecsóval, amúgy turbómagyarosan! ;) 1 nappal a Nagy Nap előtt bepácolom a bélszínszeleteket. A pác nem más, mint: olaj, bors, babérlevél és kevés dijoni mustár. Az olaj lepje el a…

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli bélszín libamáj lecsó


Bélszín bundáskenyérrel (Jobbágy módra)

2011.06.08. 20:53 nikicske

Nagyon egyszerű elkészíteni. Sok hozzávalóra nincs is szükségünk:2 szelet bélszín2 db kenyér2 db tojás1 db vöröshagyma1 db lilahagymaolaj, bors, mustár (dijoni), babérlevélA bélszínt mosom, borsozom és vékonyan bekenem dijoni mustárral, használjunk hozzá ecsetet. Olajjal…

Szólj hozzá!

Címkék: bélszín bundáskenyér


Receptkönyv ajánló első felvonás

2011.06.07. 19:43 nikicske

Egyszer mindenki kezdő. Első ételem a paprikas krumpli volt, ha nem számítjuk az ételkészítés órán tanultakat. Ott ugyanis ott állnak mellettünk, segítenek és az nem olyan, mint mikor rémülten állunk a konyha elött, most mit és hogyan. Nekem az internet volt segítségemre…

Szólj hozzá!

Címkék: nigella receptkönyv


Bock Bisztró II. felvonás

2011.06.06. 19:02 nikicske

Sétálva a körúton elkapott az eső ma délben és ha már ott járok a körúton gondoltam benézek a Bockba. Kicsit nyitás előtt érkeztem, de már beengedtek. Mindenki sürgött-forgott, írták fel a táblára a finomabbnál finomabb ajánlatokat, ígyis megnehezítve a döntést :)…

Szólj hozzá!

Címkék: budapest ajánló leves bock étterem mák főétel desszert


süti beállítások módosítása