Nagyon egyszerű elkészíteni. Sok hozzávalóra nincs is szükségünk:
2 szelet bélszín
2 db kenyér
2 db tojás
1 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
olaj, bors, mustár (dijoni), babérlevél
A bélszínt mosom, borsozom és vékonyan bekenem dijoni mustárral, használjunk hozzá ecsetet. Olajjal leöntöm, hogy ellepje, majd legalább 2 napig hagyjuk így pácolodni.
Ha eljött a napja, sütés elött kicsivel kiveszem a húst, aztán megsütöm. A tojást felverem és a kenyérszeleteket megforgatom benne, majd olajban kisütöm (igen, mondjuk ki együtt: b-u-n-d-á-s-k-e-n-y-é-r.). Szóval a bundáskenyérre ráhelyezem az elkészült bélszínt, a hagymákat felkarikázom, felhalmozom a húsra, paff, kész.
Egyszerű és finom.
Eredetileg a Pozsonyi kisvendéglő fogása.
Bélszín bundáskenyérrel (Jobbágy módra)
2011.06.08. 20:53 nikicske
Szólj hozzá!
Címkék: bélszín bundáskenyér
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr242968834
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.