Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Minden ami DIjÓ

2015.02.10. 16:20 nikicske

A Királyi Pál utca 9 szám alatt található a Dió Cantine, ahol minden di(j)ó.

dio.pngFotó: Szabó Ádám

Belépve az üzletbe Klaus fogad, akit ismerhettek már Sopronból az ottani Dió sarki fűszeresből. Ezúttal Pesten próbálja meg átadni a dió életérzést. Klaus a tulajdonos, de igazából mindenes, ő megy nyitás előtt a közeli piacra beszerezni a friss, szezonális alapanyagokat, ő maga készíti el a napi ebédmenüt és ő szolgál ki. Számára nagyon fontos a szezonalítás, a friss és tartósítószer mentes alapanyagok. Klaus teljes kiőrlésű lisztből dolgozik, kókuszolajjal és olíva olajjal főz, cukor helyett inkább mézzel édesít.

juice.png

Klaus a heti menüt előre megtervezi, sőt minden napnak megvan a témája:  hétfő - főzelék-/veganap, kedd -  a tészta napja, szerda - osztrákos, csütörtök - édes, péntek - halas. A menükben is visszaköszön a dió és az üzletben is sok a diós termék, pl.:  Diószalámi Sopronból, dió-olaj és tervbe van tavasszal a diópálinka is. A menüt kérheted elvitelre vagy elfogyaszthatod helyben, hiszen van egy pincehelyiség is, mely 10 fő befogadására alkalmas.

szalami.JPG

Az étlap kínálatában megtalálhatók szendvicsek, saláták, burgerek, persze ezekből is van diós változat:  dióburger, diósaláta. Klaus nagy hangsúlyt fektet a jó kenyérre. A dióburger bucija Jacques Liszttől van - diós buci, melyben rengeteg dió van. A buci alján diópesztó van, ezzel még inkább diós a burger. Mellette paradicsom, hagyma, kalapácshús, ilmici vagy lajta sajt, csipős paprikakrém és fűszerek.  De inkább beszéljenek tovább a képek :)

kl.jpg

Fotó: Muray Gábor

diosali.jpg

 

Klaus maga készíti a pesztókat: dió, chilis dió, levendula- mandula, menta, paradicsom. Természetesen itt is figyelembe veszi a szezonalitást. Ebből kifolyólag sajnos most nincs még paradicsom pesztó, ellenben nagyon ajánlok megkóstolni, amint elérhető lesz a polcán.

pesto.jpg

img_7001.jpg

 

Klaus vendéglátosként tanult Bécsben ahol szakácsként diplomázott, majd turizmusban és újságírásban is kipróbálta magát. Végül Mörbisch am See -ben szülei üzletét borkantinná alakította. A dió mánia gyerekorra vezethető vissza Klausnál, rengeteg diófájuk volt, hétvégente a nagymamája dióskiflijét ette.  

dioklkaus.jpg

Fotó: Muray Gábor

 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli ajánló étel gasztro étterem dió gasztronómia főzelék főétel desszert bisztró reggeliző cantine

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr747158353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása