Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Birtokpiac Csopakon

2014.03.24. 13:51 nikicske

Múlt héten volt az első tavaszi hét, meleg, napsütés ebből a szempontból kiváló volt az időzítés, hogy ellátogassunk Csopakra, a Szent Donát Birtokra, ahol a szezont egy piacnappal nyitották meg.

IMG_0752b.jpg

A jó időre való tekintettel az autópályán is erős volt a forgalom. Kisebb falvakban aranyeső, rügyező fák, kis virágok mindenütt. Itt a TAVASZ!

Megérkezvén a birtokra kellemes hangulat fogad, szól a zene, asztalokon helyi árusok árulják a pogácsát, teát. Körbenézünk kint és bent is. Engem a panoráma ragad magával, még a rendezvény után is napokig csak arra tudtam gondolni, hogy ide még el kell jönni! Jó lenne minden nap erre a látványra ébredni!

IMG_0762b.jpg


Kovács Tamás a birtok egyik tulajdonosa körbe is vezet minket az árusok között, majd a pincében megkóstoljuk a Birtok bort, mely a hűvös pincében nagyon kellemesen esik.

Közben betekintést nyertünk a birtok boraiba, beszélünk a Csopaki kódexről.


A Csopaki Kódex az ország első és ez idáig egyetlen önkéntes eredetvédelmi rendszere, melynek fókuszában Csopak és hagyományos fajtája, az olaszrizling áll. Megalkotásának célja a csopaki bor minőségének magasabb fokú védelme valamint a hivatalos borvidéki szabályozás kiegészítése, hiányosságainak pótlása. A kódex védjegyével ellátott bornak az ország legszigorúbb minőség- és eredetvédelmi szabályainak kell megfelelnie. A kódex négy pillérbe csoportosítva tartalmaz szabályokat, melyek kiterjednek a védett terület földrajzi kiterjedésére, a védett szőlők művelésére, a borászati munkára és a végső bor minőségére. A kódex külön kategóriában minősíti a dűlőmegjelölés nélküli és a dűlőmegjelöléses borokat.

 

IMG_0813b.jpg

IMG_0819b.jpg

A mostani piacnapon -lesz még máskor is- olyan árusok képviseltették magukat, akik a budapesti Hegyvidék Központban található Gurmi üzletben is jelen vannak.

IMG_0829b.jpg

 

Nagyon finom és ötletes zöldségchipseket, tihanyi levendulás mézet, csokoládés meggylekvárt, sajtokat és kolbászokat kóstoltunk.

 

IMG_0779b.jpg

 

IMG_0849b.jpg

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló rendezvény gasztronómia gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr455876250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása