Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Központban a Központ Bisztró

2014.06.20. 15:13 nikicske

Újpest Központban nem sok bisztró van, de ezt az egyet szívből ajánlanám nektek. Újpest Központban, a Széchényi tér Szent István tér sarkán található, terasszal, kedves kiszolgálással. Ráadásul most itt a VB-őrület, a téren nagy kivetítőn lehet nézni a meccseket.

IMG_5621.jpg

 

IMG_5622.jpg

Eddig pár alkalommal jártam itt, de mindig jó élményekkel álltam fel az asztaltól. Kipróbáltam a heti menüt: két fogás 1190Ft illetve három fogás 1490Ft szerint van szétbontva, választási lehetőség is akad bőven.

Az adagok és az ételek minősége kiváló, gondolnak a vegákra is. Mi a paradicsomos töltött paprikát és a falusi burgonyalevest füstölt kolbásszal próbáltuk ki, az otthon íze köszönt vissza minden egyes ételben.

 

Minap is visszalátogattunk a Bisztróba egy kedves ismerősünkkel. A teraszon foglaltunk helyet, amit először én félve közelítettem meg, arra gondolván, hogy biztos zajos lesz és majd nem értjük egymás szavát, de végül nagyon csendesnek bizonyult.

Kértünk egy libaburgert, thai bélszín salátát és egy padlizsánkrémet.

A liba burgerről nyilatkozni nem tudok, de az ismerősünk mindet elfogyasztotta az utolsó morzsaszemig, így azt gondolom nem lehet panasz rá. :)  A padlizsánkrém Rolandnak kevésbé nyerte el az ízlését, darabos volt. Szerintem  kellemes volt, megvolt a füstös íze, amit én annyira szeretek. A salátám könnyű és ízletes volt, megvolt a jellegzetes thai íz is, csak a kenyeret ne tették volna mellé.

IMG_5650.jpg

IMG_5649.jpg

Ha nem is minden nap ebédelünk ott (hiszen főzök minden nap itthon), de ebben az árban igazán ízletes és jó minőségű ételt kapunk. A belvárosban dolgozóknak millió ilyen lehetőségük volt eddig, öröm látni, hogy most már itt kintebb is vannak klassz helyek!

 

 

2 komment

Címkék: ajánló gasztronómia bisztró

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr86389683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TixTide 2014.06.23. 09:28:55

"Újpest Központban, a Széchényi tér sarkán található"

No igen, Újpest központjában NINCS Széchényi tér. Úgy egy kilométerrel arrébb van egy Széchenyi tér, de ott meg a bisztró nincs.

Kedves Szerző, nehéz lett volna kopipészt segítségével a hirdetett hely honlapjáról másolni, és nem hülyeséget leírni?
"1042 Budapest Szent István tér 1."

vagodeszka 2014.06.23. 10:25:42

A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a könyéken még így is magasan a legjobb hely.

süti beállítások módosítása