Mindig izgalommal tölt el, hogy a Nespresso milyen újdonsággal rukkol elő.
Sokunk örömére pedig, nyár végén el is hozta nekünk a legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto, a Tribute to Milano és Tribute to Palermo különleges kávékat. A sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek, felidézve két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját.
A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat.
Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk.
Az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezze a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízlelje meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!
Egy recept, ami Olaszországot idézi, próbáljátok ki!
Szedres Tiramisu
Hozzávalók:
- 2 Tribute to Palermo kapszula
- 4cl amaretto (vagy 3cl amarettoszirup)
- 1 ½ Tiramisu keksz
- Vaníliás krém
- Mascarpone
- Tejszín
- Feketeszeder
Elkészítés:
Áztassa a kekszet az amarettóba vagy amarettoszirupba, majd tegye egy pohárba. Adjon hozzá 2 evőkanál vaníliás krémet. Tegye a poharat a hűtőbe. Adjon hozzá egy kevéske szedret. Készítse el a Tiramisuhoz való krémet ( a turmixgépbe tegyen fele-fele arányban mascarponét és tejszínt, majd 5 másodpercig keverje). Tegye a krémet egy szifonba. Tegye a habot a szeder tetejére és szórja meg kakaóporral. Szolgálja fel Tribute to Palermo kávéval.