Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Szeretettel Milánóból és Palermóból!

2015.09.13. 13:47 vukci

Mindig izgalommal tölt el, hogy a Nespresso milyen újdonsággal rukkol elő. 

Sokunk örömére pedig, nyár végén el is hozta nekünk a legfinomabb Arabica és Robusta kávékból készített két új Limited Edition ristretto, a Tribute to Milano és Tribute to Palermo különleges kávékat. A sokszínű és gazdag olasz kávékultúra előtt tisztelegnek, felidézve két nagyon eltérő hangulatú város, Milánó és Palermo atmoszféráját.

A Tribute to Milano keverékhez a pörgős és elegáns Milánó nyüzsgése adta az ihletet; ebben a városban az emberek egy bárban állva, gyorsan hörpintik fel kávéjukat.

mq5fatdzrg3ksnieabkqxwztsa1zwpbyvztxi7qzl0u.jpg

 

Ezzel szemben a Tribute to Palermo egy erőteljes, intenzív ízvilágú és testes ristretto. Ez a kávé a szicíliai piacok illatorgiáját idézi, és ízvilágát kakaós aromák, fűszeres, borsos jegyek színesítik – vagyis csupa olyasmi, amit Palermo piacain sétálgatva is megtapasztalhatunk.

yerk9vtdhsxr3fzos2a2mb0hui-lwwswvi656muf4dg.jpg

Az intenzív ízvilágú kávék rajongói számára mindkét Limited Edition ristretto tökéletes választást jelent majd, annál is inkább, mert feketén és tejjel egyaránt izgalmasnak ígérkeznek. Élvezze a Tribute to Milano intenzív aromáit latte macchiatoként, amelynek krémes, tejes ízei harmonikusan hangsúlyozzák ki a karamellás aromákat, és ízlelje meg a Tribute to Palermo kávét egy aromás cappuccino formájában, amelyben jól érvényesül az ital testessége és erőteljes karaktere!

Egy recept, ami Olaszországot idézi, próbáljátok ki! 

Szedres Tiramisu

izukj_9c6kn-ziqqv0qaifssgdjy7vz0wmrunw26n_m.jpg

Hozzávalók:

    • 2 Tribute to Palermo kapszula
    • 4cl amaretto (vagy 3cl amarettoszirup)
    • 1 ½ Tiramisu keksz
    • Vaníliás krém
    • Mascarpone
    • Tejszín
    • Feketeszeder

 

Elkészítés:

Áztassa a kekszet az amarettóba vagy amarettoszirupba, majd tegye egy pohárba. Adjon hozzá 2 evőkanál vaníliás krémet. Tegye a poharat a hűtőbe. Adjon hozzá egy kevéske szedret. Készítse el a Tiramisuhoz való krémet ( a turmixgépbe tegyen fele-fele arányban mascarponét és tejszínt, majd 5 másodpercig keverje). Tegye a krémet egy szifonba. Tegye a habot a szeder tetejére és szórja meg kakaóporral. Szolgálja fel Tribute to Palermo kávéval.

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé rendezvény nespresso

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr217784024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása