Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Élményműhely látogatás

2014.11.16. 18:37 nikicske

Torta és Karamell bejelentése után azon nyomban bejelentkeztem egy közös sütésre.

Tegnap el is jött a nagy nap, a közös sütés ideje.

Nagyon jó kis csapat jött össze és olyan gyorsan elrepült az a 4 óra, hogy fel sem tűnt - de ne rohanjunk ennyire előre. Aki még nem járt az Élményműhelyben annak mutatnék pár képet. Ez a csodálatos látvány fogadja azon szerencséseket, akik még most novemberben kaptak időpontot Lengyel Józsitól.

IMG_6541.jpg

IMG_6542.JPG

IMG_6543.JPG

 

Be kell valljam, mikor beléptem csak ámultam és bámultam, fel s alá járkáltam a folyosón. Élményműhely a javából, élmény betoppanni, élmény a sütés.

Egy tejszínes csokoládétortát készítettünk. Megpróbáltam pár fázisról képet készíteni, hogy egy kicsit ti is bepillantsatok, hogy is zajlik a munka.  Először a piskótának álltunk neki, míg sültek, addig a krémet készítettük elő. A vége felé pedig próbálkoztunk csokoládé díszek készítésével, kisebb-nagyobb sikerekkel. Nálam kisebb volt a siker, így maradt az avangarde stílus. :))

IMG_6544.jpg

IMG_6547.JPG

IMG_6552.jpg

IMG_6551.jpg

IMG_6553.jpg

 

A sütés készületei között Józsi ellátott minket sok apró és nagyon hasznos tanáccsal és jópár tévhitet is eloszlattunk. Pl.: nyugodtan kinyithatjuk a sütőajtót a piskótasütés közben, nem fog tönkremenni, vagy hogy a piskótát hogy igazítsuk el a sütőkarikában.  

Nem utolsó sorban kaptunk nagyon jó kis recepteket Torta és Karameltől, amiket hamarosan el is fogok készíteni.

Egyik kedves csoporttagunk, Erika is meglepett minket saját készítésű ajándékaival. Itt is nagyon köszönöm szépen Erika!

Számomra egy nagyon kedves élmény volt a közös sütés és a beszélgetés Józsival, csak azt bánom, hogy a végére sikerült eljutnom hozzá az Élényműhelybe. Szomorkodásra nincs okom, hiszen Józsinak teljesül egy nagy álma, saját Tortaszalont nyit az év elején. Gratulálok!!

 

Ui.: A tortának nagyon nagy sikere volt itthon és a szomszédaink körében is, köszönöm Lengyel József!!

 

IMG_6573.JPG

 

Szólj hozzá!

Címkék: pisztácia gasztro csokoládé torta gasztronómia desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr656907389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása