bélszín
lecsó
zöldborsó
libamáj
só, bors
fűszerpaprika
krumpli
Nagyon szeretem ezt az ételt, jó sok lecsóval, amúgy turbómagyarosan! ;) 1 nappal a Nagy Nap előtt bepácolom a bélszínszeleteket. A pác nem más, mint: olaj, bors, babérlevél és kevés dijoni mustár. Az olaj lepje el a húst, ne a legyek.
A bélszín sütése előtt fel órával kiveszem a hűtőből, hogy ne teljesen hidegen tegyem a forró serpenyőbe. Olajat nem teszek alá, olajos pácban állt. “Medium” sütöm, kb 3-4 perc oldalanként, attól függően, hogy milyen vastagra vágtuk fel a bélszínt. A lecsó elkészítését most nem részletezem, lecsót mindenki tud csinálni! :) Adjunk hozzá zöldborsót ha elkészült. Én a libamájat egybe szeretem megsütni és utána vágok belőle szeleteket a bélszínre. Szóval zsírjában megsütöm lassan, közben adok hozzá fokhagymát. Sózni tilos! Ha megsült, akkor kiveszem és szeleteket vágok belőle. Egy tányérba helyezem a bélszínt, rá a libamáj szeleteket. Köretnek sültkrumplit sütök, karikára vágom hozzá. Ha flinci-flancolni akarok akkor rácsos burgonyát készítek, de ez 1 évben egyszer ha megtörténik. :)
A krumplira tálalom a zöldborsós lecsót.