Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Bélszín Budapest módra

2011.06.09. 13:23 nikicske

bélszín
lecsó
zöldborsó
libamáj
só, bors
fűszerpaprika
krumpli

Nagyon szeretem ezt az ételt, jó sok lecsóval, amúgy turbómagyarosan! ;) 1 nappal a Nagy Nap előtt bepácolom a bélszínszeleteket. A pác nem más, mint: olaj, bors, babérlevél és kevés dijoni mustár. Az olaj lepje el a húst, ne a legyek.
A bélszín sütése előtt fel órával kiveszem a hűtőből, hogy ne teljesen hidegen tegyem a forró serpenyőbe. Olajat nem teszek alá, olajos pácban állt. “Medium” sütöm, kb 3-4 perc oldalanként, attól függően, hogy milyen vastagra vágtuk fel a bélszínt. A lecsó elkészítését most nem részletezem, lecsót mindenki tud csinálni! :) Adjunk hozzá zöldborsót ha elkészült.  Én a libamájat egybe szeretem megsütni és utána vágok belőle szeleteket a bélszínre. Szóval zsírjában megsütöm lassan, közben adok hozzá fokhagymát. Sózni tilos! Ha megsült, akkor kiveszem és szeleteket vágok belőle. Egy tányérba helyezem a bélszínt, rá a libamáj szeleteket. Köretnek sültkrumplit sütök, karikára vágom hozzá. Ha flinci-flancolni akarok akkor rácsos burgonyát készítek, de ez 1 évben egyszer ha megtörténik. :)
A krumplira tálalom a zöldborsós lecsót.

 

Szólj hozzá!

Címkék: krumpli bélszín libamáj lecsó

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr182970379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása