Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Bock Bisztró II. felvonás

2011.06.06. 19:02 nikicske

Sétálva a körúton elkapott az eső ma délben és ha már ott járok a körúton gondoltam benézek a Bockba.
Kicsit nyitás előtt érkeztem, de már beengedtek. Mindenki sürgött-forgott, írták fel a táblára a finomabbnál finomabb ajánlatokat, ígyis megnehezítve a döntést :) Kicsit innen - kicsit onnan sikerült kiválasztani az ételeket.
Érkezik a finom mangalica zsír, friss kenyér a zomancos tartóban. Jajj Istenem, vétek nem megkóstolni! És persze megint elfelejtettem hozni belőle.
Bátran beválasztottam elsőnek egy tavaszi spárgaleves speclivel. Bátran azért, mert a spárgát egybe nem szeretem, csak pépesítve. Specli (25 dkg liszt, 2 tojás, 4 kanálnyi tejföl, 5 evőkanálnyi víz, só, vaj)  igazából egy sváb tészta, picit keményebb mint a mi megszokott levesbetéteink. Fehér spárga, sárgarépa tobzódik a tányérban a kanálban hideg tejfel, kellemes ízvilág, kicsi édeskés a répától, de a tejfelel már picit enyhül az édeskés íz.

Főéteként borjújava "Budapest" másképpent választottam, előre megfontolt szándékkal. Hiszen imádom a budapest ragut, sok helyen kértem már és a konzerv lecsón át, májat kihagyva, helyettesítve felismerhetetlen valamivel, minden volt már a tesztben. Így ez itt és most kihagyhatatlan volt. Tény, hogy bélszínből jobban szeretem, de borjúból is tökéletes volt. Baconbe volt tekerve, tetején vargánya gomba és libamáj. A hús alatt lecsó, mellette zöldborsó püré. Számomra eddig csillagos ötös, de volt még krumplis köret. Nemtudom ki, hogy van vele de a budapest ragu számomra csakis sültkrumplival, mindegy hogy sima kerek, rács, csak sült! Nagy bánatomra nem azzal volt. Ránézésre a karácsonyi burgonyasaláta jutott eszembe, annyi változtatással, hogy ebben zöldborsó is volt és nem volt ecetes, ámbár kis szaftja volt.
Nekem furcsa volt így hogy a lecsó és a krumpli is “szaftos”, de az étel nevében benne, hogy másképp. Tényleg másképp! :)
Desszertnek Bock mákos krémes szederrel választottam, már múltkor is kiakartam próbálni, de akkor nem volt. Eddig 29 év alatt senki, soha nem tudta a mákot megszerettetni velem. Mondom eddig, Bíró Lajos és Varga Viktor most igen! Vmi ízorgia, a réteslapok, az a krémes mák és a szederszósz, most is ha csak rá gondolok megkívánom. Ha nem titkos recept alapján készül, akkor szeretnem elkérni.
Mindenkinek ajánlom a helyet, aki vágyik a finom ízekre, vagy csak egy kellemes hangulatú helyre. Ami kihagyhatatlan az eddig megkóstoltak alapján az a lecsó és a Bock mákos krémes szederrel és persze a  a mangalica zsír friss kenyérrel, enélkül ne távozzunk a helyről.
Ha akkora mázlink van, hogy Bíró Lajos és Varju Viktor is benn van, dedikáltassuk is a Sok vagyok című könyvet. :)

Köszönöm!

Szólj hozzá!

Címkék: budapest ajánló leves bock étterem mák főétel desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr312962420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása