Ma egy jó reggelizőhely felkutatására indultam, első tesztalanyom a Baldaszti’s lett. A Clark Ádám térnél található, a delikátesz és bisztró kínálata igen változatos és külön pozitívum, hogy a nap bármely szakában reggelizhetünk. Italok terén is hatalmas a választék, limonádék, bodzás- málnás- bazsalikomos házi szörpökön át a forró csokiig minden terítéken van. A falon található a napi ajánlat: ma leves, spárgás rizottó és a hideg tökfözelék között választhattam.
Reggelizni érkeztünk, így Baldaszti’s grillezett melegszendvicset kértem, házi málnaszörppel.
A málnaszörp tényleg házi, ízben gazdag. A melegszendvics elkészítését végignézhetjük, hisz a bisztró kialakítása ezt lehetővé teszi. Én is oda oda pillantottam, nehogy valamit rosszul csináljon a szakács! :)
3 téglalap szendvics érkezett paradicsomkarikákkal. Kellemes látvány, még jobb ízek! Az emeltáli erőteljes íze picit elnyomja a sonka ízét és csak a masszív sajt íz marad, de ezen segít a paradicsom, majd a második falat után kezdenek helyreállni az ízek a számba.
A markáns sajtot leöblítettem egy rákóczi túróssal. Erről korábban írtam és most is csak jókat tudnék írni. A Dérynében keszül, fenséges a narancsos túró. A végére még becsúszott egy pisztáciás- (csakis a blog miatt) és egy kávés tejszíndesszert. Még nem kóstoltam, de ha a híresztelések igazak, nagyon finomak.
3000 Ft-ba került a reggeli és a két tejszíndesszert, filléres reggelinek nem nevezném. Egyébként a helység felső szintje számomra igazi kincsesláda, telis-teli szakácskönyvekkel.