Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vendégváró I.

2011.05.15. 14:17 nikicske

Biztos mindenkinél volt már olyan, hogy váratlanul betoppant egy barátnő, barát, ismerős vagy ha nem is váratlanul, de nem tudtuk mivel fogadni a vendéget. Ime egy ötlet:Csoki mindig van itthon valamilyen formában, párom étcsoki rajongó, mivel most étcsokim van így étcsokis…

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé muffin desszert


Zöldborsó leves

2011.05.14. 16:59 nikicske

Most kezd a piacon megjelenni az árusoknál a zöldborsó. Mirelit helyet mostmár vehetünk zsenge borsót is, bár kicsit időigényesebb, mert meg kell pucolni, de megéri!Hozzávalók:zöldborsósárgarépa, fehérrépasó, borshúslevesalaplé vagy kockaliszt, pirospaprikaMegpucolom a…

Szólj hozzá!

Címkék: leves zöldborsó


Epres csoda

2011.05.12. 17:59 nikicske

Most azt a változatot fogom megosztani veletek, ami nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.Hozzávalók: kész piskótatekercs500 gr túró600 gr epercukor, kisdobozos habtejszínkerek tálA túrót elkeverem 3-4 ev. cukorral (lehet kombinálni vaníliás cukorral). A tejszínt felverjük…

Szólj hozzá!

Címkék: túró eper piskóta desszert


Kedvenc étteremek

2011.05.12. 06:39 nikicske

Előző postban írtam, hogy mikor “írói” válságban vagyok, akkor elmegyünk étterembe. Nálunk több kedvenc étterem is van, attól függően, hogy éppen mit kívánunk és milyen hangulatunk van.Amikor háziás ízekre, nagymama húslevesére- vagy egy finom kárpáti…

5 komment


Mit is főzzek ma?

2011.05.11. 15:19 nikicske

Mit is főzzek ma? Sokszor merül fel bennünk ez a kérdés es bevallom, van mikor nem is főzök, hanem inkább rendelünk valamit vagy elmegyünk étterembe. Néha a szakácsnak is lehet szabadnapja, nemdebár?!Ma is ebbe a dilemmába estem. Tegnap grilleztünk, ma valami húsmentes ételre…

Szólj hozzá!

Címkék: tészta káposzta főétel


Kekszes csirkefalatok

2011.05.11. 06:43 nikicske

Azon ritka alkalmak egyike történt meg nálunk egyszer, hogy elfogyott a zsemlemorzsa. Mindig tartok itthon, mindenből egy plusz adagot, de most homok kerülhetett a gépezetbe. :)Lejáróban volt egy natúr joghurt, gondoltam felhasználom. Megmostam a csirkemellet és  felvágtam…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke főétel


Kenyérsütő gép

2011.05.10. 08:36 nikicske

Úgy vélem ez egy elég praktikus konyhai gépezet, főleg a mai rohanó Világban. Este lefekvés elött elkészítjük, majd beprogramozzuk, hogy ébredésre süsse meg a kenyeret. Nincs is jobb dolog,  mint a finom meleg kenyér illatára ébredni. Minden nagyobb hipermarketben es…

Szólj hozzá!

Címkék: műhely kenyér tippek eszközök


Az igazi hamburger

2011.05.09. 16:45 nikicske

Itt nem a mekis hamburgerre gondolok, hanem arra amit anno gyerekként ettünk. Hatalmas volt, alig bírtunk beleharapni, tele volt minden finomsággal. Íme:Hozzávalók:puffancs zsemle (semmiképp se a hipermarketekben kapható amerikai hamburger zsemle!)húspogácsasajtszószok (ketchup,…

1 komment

Címkék: gyors hamburger


süti beállítások módosítása