Most kezd a piacon megjelenni az árusoknál a zöldborsó. Mirelit helyet mostmár vehetünk zsenge borsót is, bár kicsit időigényesebb, mert meg kell pucolni, de megéri!
Hozzávalók:
zöldborsó
sárgarépa, fehérrépa
só, bors
húslevesalaplé vagy kocka
liszt, pirospaprika
Megpucolom a répákat, felkarikázom és felteszem főni a húsleves alaplében (a kockát szetmorzsolom és megvárom míg teljesen felolvad, akkor adom hozzá a felkarikázott répákat).
Közben egy másik lábasban világos rántást* csinálunk, végén pirospaprikával megszínesitjük. Ha a répák megfőttek, hozzádjuk a borsót. Kb 15 percig főzzük, míg megpuhul, utána hozzáadjuk a rántást és felforraljuk.
Szép piros borsólevest tálalhatunk!
* Világos rántás: Olajat teszünk a lábasba és lisztet, kevergetjük, míg a liszt világos barnás szint nem kap, lehúzzuk a tűzről.