Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Vendégváró I.

2011.05.15. 14:17 nikicske

Biztos mindenkinél volt már olyan, hogy váratlanul betoppant egy barátnő, barát, ismerős vagy ha nem is váratlanul, de nem tudtuk mivel fogadni a vendéget. Ime egy ötlet:
Csoki mindig van itthon valamilyen formában, párom étcsoki rajongó, mivel most étcsokim van így étcsokis muffin csinálok. De lehet bármilyen, sima csokis, fehér csokis, kerek csokis, lyukas csokis, diós, mogyorós, gyümölcsös, túrós, fahéjas, müzlis vagy ezek kombinációja és még kitudja mennyi féle! Ennél a süteménynél csakis a fantáziánk szab határt. Én azért is szeretem, mert általában nem kell lerohanni a boltba külön hozzávalókért. Könnyen, egyszerüen elkészíthető és akár másnap, reggelire is fogyasztható, ha marad. :)

Íme az alap muffin hozzávalói:
15 dkg puha vaj
15 dkg nádcukor
½ teáskanál vanília aroma
2 tojás
1 teáskanál sütőpor
1 citrom
4 evőkanál tej

Ne rohanjunk le a közértbe ha nincs otthon vanília arománk, vaníliás- cukorral és rúddal is helyettesíthető. A cukorból 1 csomaggal kell, a rúdnak a közepét kaparjuk ki, majd magát a rúdat tegyük kristálycukorba és legközelebb kész a vaníliás cukor is. Laktózérzékenyek laktóz mentes tejből is elkészíthetik a muffint, én most abból készítem el.

Melegítsük elő a sütőt 200℃. Keverjük el egy tálban a tojást cukorral, vanília aromával és vajjal, majd adjuk hozzá fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet, végül lazítsuk fel a tejjel és legvégül jöhet egy citrom reszelt héja. Ezután a csoki jön vagy bármi amivel fel akarjuk dobni. Én most 4 kocka étcsokit törtem szét apró darabokra, jól elkeverem és kibélelt muffin sütőformába teszem, 20 percig sütöm.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé muffin desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr172905344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása