2010 nyarán indult a chocoMe csokoládégyártó manufaktúra varázslatos története. Azzal a céllal jött létre, hogy elkészítse a tökéletes csokoládét. Ez természetesen mindenkinek mást jelent, de szerintem egyértelműen kijelenthetjük, hogy sikerült! Erről árulkodik a rengeteg díj és elismerés, aminek majdnem a fele nemzetközi szakmai világversenyen szerzett ezüst és bronzérem.
Mészáros Gábor a chocoMe alapítója, tulajdonosa, csokoládémestere egy személyben felelős a gyártásért, a logisztikáért, a marketingtevékenységekért és az üzletfejlesztésért. A legelső kereskedelmi forgalomba szánt chocoMe csokoládét még kézi temperálással készítette. Időközben új termékvariánsok jelentek meg a chocoMe kínálatában Raffinée, Carré, Voilé nevek alatt, valamint az új termékcsaládok folyamatosan újabb és újabb ízvariánsokkal is frissültek.
A chocoMe legújabb Raffinée ízei: a szőkecsokoládé és kávés-kardamomos szicíliai mandula
Mint a Jin és a Jang, úgy különbözik egymástól a legújabb két termékfejlesztés.
Guérande sós szőkecsokoládéval bevont szicíliai mandula hántolt ostyával / RF108
A Szicíliából származó, lapos, hosszúkás, kesernyés mellékíztől mentes, krémesen édes mandulaszemek tört ostyával dúsított szőkecsokoládés fürdőbe merülnek alá, ahonnan a markáns karamellás jegyek elementáris erővel törnek elő a Guérande sónak köszönhetően. A vékony csokoládérétegtől fénylő mandulaszemeket ezután hántolt ostyába forgatják, hogy még ropogósabbá tegyék.
Szicíliai mandula Arabica kávéval ízesített étcsokoládéval bevonva, kardamommal / RF109
Szicília talán legfinomabb, szokatlanul lapos alakú és intenzíven krémes ízű manduláját finomra pörkölt, őrölt arabica kávébabbal ízesített csokoládémasszába eresztjük. A kávéaromával sűrűn átitatott szemeket ezután egzotikus ízű kardamommal fűszerezett kakaóporba hempergetjük.
Boldog születésnapot, chocoMe!
További sok sikert kívánunk!
Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország egy ilyen csokoládékészítő manufaktúrával lett gazdagabb 2010 nyarán!