Most azt a változatot fogom megosztani veletek, ami nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók:
kész piskótatekercs
500 gr túró
600 gr eper
cukor, kisdobozos habtejszín
kerek tál
A túrót elkeverem 3-4 ev. cukorral (lehet kombinálni vaníliás cukorral). A tejszínt felverjük és a túróhoz adom, hogy krémesebb legyen. Az eper bőséges felét botmixerrel darabosra pépesítem majd megkenem a piskótatekercset és feltekerem. Ha olyankor csinálom mikor nincsen eperszezon, akkor eperlekvárt használok. (Darbo eperdzsem/lekvár- darbos) Felvágom 1-1,5cm vastagon a piskótatekercset és a tál alját majd oldalát kibélelem vele. A közepére halmozon a túrót, majd a tetejét beborítom a maradék piskótatekercssel. Pár órára a hűtőbe teszem, majd egy lapos tányérra kiborítom és a maradék eperrel díszítem a tetejét.