Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Budai Gourmet - Második nap

2011.06.04. 21:43 nikicske

Délutánra érkeztünk, hogy biztosan legyen mindenhol minden fínomság. Gyorsan a Dinig Guidera siettünk, hogy Mautner Zsófiával dedikáltassam a Chili&Vanilia szakácskönyvemet. Elötte még azért a Baldaszti’s-nál ittam egy bazsalikumos szörpöt, hűsítő volt, 2…

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál bock desszert gasztrofeszt


Budai Gourmet - Első nap

2011.06.03. 18:21 nikicske

Nyitás után 1 órával érkeztem, a bejutás gyorsan ment, kártyára feltankolas is. Kaptam ajandékba boros poharat, amivel bent lehet kóstolgatni. Sokan már készen vannak a menükkel, de vannak akik csak most kezdték el és még várni kell 1-2 órát. Nem baj, van miből választani!…

Szólj hozzá!

Címkék: fesztivál étterem desszert gasztrofeszt macaron


Macska a konyhában

2011.06.02. 15:15 nikicske

Nyugi, nem macskát eszünk ma! :) Cicabarátok vagyunk, van kettő is, egy házi és egy burma. Olyanok mint a csirke és a marha: hús-hús, de mégis teljesen más.Akinek van macskája tudja, hogy főzes nincs macska nélkül. Nálunk is így van, macskák ott sündörögnek a lábam alatt…

Szólj hozzá!

Címkék: konyha macska rimini wuki


Steak saláta

2011.06.01. 15:36 nikicske

Jó érett, kb 40 dekás steaket vegyünk, mossuk meg és borsozzuk, hintsük egy kevés olivaolajjal, aztán hadd pihenjen. Vágjuk össze a kaliforniai paprikákat (pirosat, sárgát, zöldet), paradicsomot, hagymát és salátaleveleket. A steaket egybe sütöm meg, a két felét 3-3 percig…

Szólj hozzá!


Zöldborsófőzelék

2011.06.01. 14:24 nikicske

A piaci árusoknál halomban áll a zsenge zöldborsó, az már csak 180-300Ft között mozog kilója. Reggel kifejtettem egy kilót, aminek egy részéből egy adag főzeléket ebédeltem. Könnyű és egyszerű étel.Nem kell más hozzá, mint tej, borsó, petrezselyem, só és egy kanál…

Szólj hozzá!


A hentes

2011.05.31. 18:00 nikicske

Sok jót hallottam-olvastam a Vásárcsarnokban található hentesről, Gál Józsefről. A Dining Gudie szerint a legjobb budapesti hentes.Elmentem, leteszteltem, kielégülten jöttem el! Imádjuk a steaket, szinte minden formájában, az esetek nagy százalékában viszont csak a bélszínig…

Szólj hozzá!

Címkék: hentes steak


Egyszerű, gyors tökfőzelék

2011.05.31. 07:21 nikicske

Idényfőzelék, már a piacokon is lehet kapni, óccó!A gyalult tököt megsózóm és megvárom amíg kis levet ereszt, majd jól kicsavarom, ez kb 15 perc. Addig világos rántást csinálok, olajjal és liszttel, hozzáadok egy fej apróra vágott hagymát és kaprot, de csak keveset.…

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék tök


Bock Bisztró

2011.05.30. 17:26 nikicske

Bíró Lajos nagy-nagy kedvencem, még a Mesterszakács című műsorból. Nem rég jelent meg saját receptkönyve, “Sok vagyok” címmel. (Megvásárolható az étteremben, dedikálva.) Elég korán mentem ebédelni, nem reggeliztem, már nem bírtam várni. Csak páran voltak mikor…

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló bock bíró lajos eper lecsó bisztró


süti beállítások módosítása