Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egyszerű, gyors tökfőzelék

2011.05.31. 07:21 nikicske

Idényfőzelék, már a piacokon is lehet kapni, óccó!
A gyalult tököt megsózóm és megvárom amíg kis levet ereszt, majd jól kicsavarom, ez kb 15 perc. Addig világos rántást csinálok, olajjal és liszttel, hozzáadok egy fej apróra vágott hagymát és kaprot, de csak keveset. Hozzáadom a kicsavart tököt ha ezzel megvagyok, lassú tűzön párolom és néha megkeverem, adok hozzá egy kevés vizet. Ha már majdnem kész belekeverek egy pár kanál tejfölt (ez teljesen ízlés dolga) sózom, cukrozom és kevés ecettel savanyítom. Majd hozzáadom a maradék apróra vágott kaprot. Kaporból ne fukarkodjunk, hadd szóljon! Felforr és kész is a főzelékünk. Ehetjük így magában, pörkölt maradékkal, fasírttal, ha netán maradt a vasárnapi ebédből rántott hús, akkor azzal is. Így nyáron a pörkölt-nokeldi páros nálunk nem nyerő, inkább főzelékkel helyettesítjük a nokedlit.
Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: főzelék tök

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr762943970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása