Nyitás után 1 órával érkeztem, a bejutás gyorsan ment, kártyára feltankolas is. Kaptam ajandékba boros poharat, amivel bent lehet kóstolgatni. Sokan már készen vannak a menükkel, de vannak akik csak most kezdték el és még várni kell 1-2 órát. Nem baj, van miből választani! Először körbementem mit merre találok, bár mindenhol térkép van, de én jobban szeretem magamnak feltérképezni a helyet.
Rengeteg borászat van kint, a kedvenceim a Polgár- és Vida Pincészet is! Helyben készül a kenyérlángos, a túróspogácsa, igaz, csak délutánra, de nézhetjük ahogy Tuskás Roland pékmester gyúrja a tésztát. Sőt beíratkozhatunk az Essencia főzőiskolába és eltanulhatjuk a fortéjokat.
A gyomrom elkorogota a delet, felkerestem hát először a Rosenstein éttermet, már olvastam pozitív kritikát a helyről, így most előkóstoltam egy mentás töltött paprikát (borjú).
Azt tudni kell, hogy az egész fesztivál ideje alatt eldobható műanyagból ehetünk, de azért nem az a fesztivál-fehér műanyag, hanem átlátszó. A Nobu és Costes étteremeknél sincs ez másképp! Ettől egy idő után el lehet vonatkoztatni, igazából nem sokat vesz az ételek értékéből, csak elsőre volt furcsa.
A tulajdonos segít eligazodni az ételek terén. Tálalás és az ízek is tökéletes, nagymama töltött paprikája jut eszembe róla. Kedvesen érdeklődik a tulajdonos, hogy ízlett-e az étel, elégedettek vagyunk e. Mindenki az volt körülöttem.
Könnyed kóstoló után a Dining Guide show felé vezet az utam, ahol szintén először jegyet veszek, sor nincs, könnyen megy a bejutás (még). Itt három cukrászda sorakozik egymás mellett: Pataki, Zazzi, Auguszt. Zazziból gyorsan magamhoz ragadom a Macaront, 6db-os kiszerelésben árulják, ez kötelező gyakorlat! Mellette az Auguszt, még nem jártam náluk, így leteszteltem egy kiskosarat, amiben 3 apró sütememény lapult: Jupiter, Menta terasz, Csilis mangó. Az első végülis egy sacher torta keserű csokoládéval, a második egy eperkrémes piskóta, menta habbal, a harmadik mangó hab, mely nagyon kellemes volt a 30 fokban, de a chilis csokoládé valahogy nem jött be. Ízlések és pofonok!
A Dining Guide területe alatt még találkozhatunk a Kooktaval, Tefalal, Miele és különböző más hasonló üzletekkel. Itt végülis hamar végezhetünk ha nem akarunk serpenyőket vásárolni.
Végezetül még benéztem a Baldaszti’s bisztró és delikátesz részre is. Delikátesz részen kostoló van sajtokból,mustárakból,sonkából és egy nagyon ízletes Mandarin olajat is sikerült megkóstolni. Azért még visszamegyek! A Bisztró részen kinéztem egy Rose kacsamell Raz El Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzeléket. Nagyon kellemes volt a hideg főzelék, magam se tudnám jobban elkészíteni és a rose kacsamell is ízletes és omlós volt. Ajánlom!
Holnap a Bock Bisztró, Déryné, Costes és Chili&Vanilia dedikálás.
Képek még itt.