Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Házi grízes tészta

2012.01.17. 12:13 nikicske


A menzás posztnál jött fel a grízes tészta, mint egyik kedvenc étel. Gondoltam, hogy akkor elkészítem. Pechemre nem volt itthon szélesmetélt, kint hideg volt és nem volt kedvem lemenni a boltba. Végül elkészítettem magamnak a tésztát, nincs is jobb egy friss tésztánál!

Hozzávalók: 

250 gr liszt
2 tojás
mokkás kanál só

Összedolgoztam a hozzávalókat és folpackba csomagolva fél óráig pihenni hagytam a hűtőben. Addig elmosogattam és elkezdtem a darát pirítani olajban, adtam hozzá 2 evőkanál cukrot is. És természetesen a tésztának vizet is felraktam főni. Amikor letelt a félóra kivettem a hűtőből és 1-2 mm vastagságúra kinyújtottam. Tényleg vékonyra kell nyújtani, különben duci tésztákat kapunk. Pizzaszeletelővel felvágtam vékony 3mm széles csíkokra.  Lobogó vízbe pár perc alatt készre főztem. Majd összekevertem a grízzel és porcukorral lekvárral tálaltam.

3 komment

Címkék: tészta desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr193570171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2012.01.18. 16:24:58

Imádom a tésztaételeket, de ezt az egyet valahogy sosem sikerült megszeretnem:( Emlékszem, anyu otthon uborkasalátát adott hozzá, a menzán pedig porcukor és baracklekvár volt a kísérő...Valamiért egyik sem jött be:(

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2012.01.18. 18:36:57

@szepszonja: Sajnálom. :( Mi volt a kedvenc menzai ételed? :)

2012.01.19. 13:31:15

@nikicske: A legkedvesebb a zöldborsófőzelék volt. Otthoni körülmények között szinte lehetetlen ugyanúgy elkészíteni
Írtam is a küzdelmeimről nemrég:
szepszonja.blog.hu/2012/01/03/menza_menu_3_nap_3_recept
Jaj, és az aranygaluska!!! Hmmm...készítek is hétvégén:)

süti beállítások módosítása