Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Piknik a lassúság jegyében - SlowFood Central Budapest

2011.06.26. 16:03 nikicske

“A Slow Food húsz évvel ezelőtt jött létre Olaszországban egy olyan mozgalomként, amely a gyorsétkezdék által jelképezett, felpörgött életritmussal és globalizált élelmiszertermeléssel szemben a lassúságot és a hagyományok tiszteletét hirdette. A mára több mint 150…

Szólj hozzá!

Címkék: gasztrofeszt


A híres feketelábú csirke

2011.06.25. 13:59 nikicske

Szerintem csirkehússal, mindenféle fűszerezés nélkül nehéz kihozni, azt a “hmmmmm” hangot a fogyasztójából. Tudod, na, amikor beveszed a szádba és nem tudsz mást mondani csak, hogy “hmmm”..Persze fűszerekkel és ilyen-olyan kencékkel mindenből lehet hmmm-t…

Szólj hozzá!

Címkék: csirke főétel


Kacsamell saláta mustos mustár öntettel

2011.06.23. 13:56 nikicske

Egy könnyed saláta! Ha ti is főzőversenyen indulnátok:))Hozzávalók:KacsamellMustos mustárRózsaborsHosszúborsfél citrom1 ev. mézolíva- vagy napraforgó olajehető virágos saláta keverék (árvácska)2db salottahagymaA sütőt előmelegítem 180C-ra. A kacsamellett megmosom,…

Szólj hozzá!

Címkék: saláta verseny kacsamell


Sárgadinnyés sorbet

2011.06.22. 15:08 nikicske

Sorbet, amit fagyinak is szoktak nevezni. Nevét a perzsa sherbet szóból kapta, azonban Franciaországból terjedt el világszerte. A sorbet egy cukros víz és gyümölcslé lefagyasztva. Kellemes hűsítő desszert. Főételek között is szokták felszolgálni, az ízlelőbimbók…

Szólj hozzá!

Címkék: desszert sárgadinnye sorbet


Reggeli a Sarki Fűszeresnél

2011.06.21. 11:51 nikicske

Mély benyomást tett rám a múltkori jegeskávé, így a mai reggelim is náluk költöttem el. A jól bevált sonkás szendvics és jeges kavé párosnál maradtam és még elvitelre is kértem a friss meleg pékárúból. Csokis-, lekváros-, sima croissant és fahéjas csiga. Utoljára egy…

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli teszt ajánló kávé


Eszterházy szűzpecsenye zsemlegombóccal

2011.06.20. 15:07 nikicske

Hozzávalók:    szűzpecsenye2db sárgarépa2db fehérrépa1db hagyma4-5 ev. mustártejföl, 2dl tejszínborsbabérlevélKnorr zsemlegombóc A répákat megpucolom, majd nagylyukú reszelőn lereszelem. A hagymát apró kockára vágom és megpirítom olajon a  lereszelt…

Szólj hozzá!

Címkék: mustár főétel zsemlegombóc szűzpecsenye


süti beállítások módosítása