Egy könnyed saláta! Ha ti is főzőversenyen indulnátok:))
Hozzávalók:
- Kacsamell
- Mustos mustár
- Rózsabors
- Hosszúbors
- fél citrom
- 1 ev. méz
- olíva- vagy napraforgó olaj
- ehető virágos saláta keverék (árvácska)
- 2db salottahagyma
A sütőt előmelegítem 180C-ra. A kacsamellett megmosom, fűszerezem, rózsaborssal és hosszúborssal. A serpenyőt jól felmelegítem, majd 2 percre bőrrel lefelé beleteszem, majd kiveszem 5 percet pihenni, aztán visszateszem bőrrel felfelé is. Utána 10-15 percre a sütőbe helyezem, közben összekeverem a salátaöntetet. 1 púpos evőkanál mustos mustárt, egy kifacsart citrom levét és egy kanál mézet jól elkeverek, majd olívaolajjal felhígítom (napraforgóolajjal is kipróbáltam, az is jó). Az öntet felével megszóróm a salátát és 2 db salottahagymát felkarikázok, óvatosan elkeverem. Ha a kacsamell elkészült és pihent 10 percet, akkor felvágom vékony szeletekre és a salátára helyezem, majd megszóróm az öntettel.
Itt lehet szavazni a képre, előtte a Baldaszti's oldalát kell likeolni, utána a képet:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150215172428264&set=o.153222861388454&type=1&ref=nf