Sorbet, amit fagyinak is szoktak nevezni. Nevét a perzsa sherbet szóból kapta, azonban Franciaországból terjedt el világszerte. A sorbet egy cukros víz és gyümölcslé lefagyasztva.
Kellemes hűsítő desszert. Főételek között is szokták felszolgálni, az ízlelőbimbók semlegesítésének céljára. Alkoholt is szokás beletenni, amitől még lágyabb lesz az egész.Fél sárgadinnyét megszabadítottam a héjától és felkockáztam, 1 evőkanál cukorral megszórtam és reszeltem rá tonkababot, majd leturmixoltam. Kis műanyag edénybe helyeztem, majd a fagyasztóba raktam. Figyeljünk arra, hogy kevergessük kb 30-40 percenként, hadd kásásodjon.
Sárgadinnyés sorbet
2011.06.22. 15:08 nikicske
Szólj hozzá!
Címkék: desszert sárgadinnye sorbet
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr72997516
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.