Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Reggeli a Sarki Fűszeresnél

2011.06.21. 11:51 nikicske

Mély benyomást tett rám a múltkori jegeskávé, így a mai reggelim is náluk költöttem el.
A jól bevált sonkás szendvics és jeges kavé párosnál maradtam és még elvitelre is kértem a friss meleg pékárúból. Csokis-, lekváros-, sima croissant és fahéjas csiga.
Utoljára egy párizsi pékségben ettem ilyen finom croissant, langyos, puha, lágy egy szóval fenséges! Mintha Párizsban reggeliznék, épp csak az Eiffel torony hiányzik.
Mikor már épp mondanám, hogy más nem lesz, akkor pillantottam meg a macaront! Minden csütörtökön friss szállítmány érkezik, egyenesen Franciaországból! Eddig még csak solymári Zazziban ettem, de szerelem lett belőle. Így most beruháztam minden ízből ami volt, pl. pisztácia. :) Külsőleg nincs különbség, roppan a tetteje ahogy kell, közepén a lágy pisztáciás ganache. Ízben picit édesebbnek mondanám, mint a Zazziét, ott inkább pisztáciásabb az íze.
Ettől függetlenül, úgy érzem minden héten elnézek egy pisztáciás macaronért!
Köszönöm, a francia hangulatú reggelit, ha Párizsba vágyom biztos betérek hozzátok.


 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: reggeli teszt ajánló kávé

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr783002635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása