“A Slow Food húsz évvel ezelőtt jött létre Olaszországban egy olyan mozgalomként, amely a gyorsétkezdék által jelképezett, felpörgött életritmussal és globalizált élelmiszertermeléssel szemben a lassúságot és a hagyományok tiszteletét hirdette. A mára több mint 150 országban jelen lévő szervezet azóta felismerte, hogy a fejlett gasztronómiai kultúrát egyedül magas minőségű alapanyagok teszik lehetővé, így ma minél szélesebb körben hirdeti a fenntartható mezőgazdaság és a biodiverzitás eszméjét.”
A piknik a margitszigeti Nagyréten került megrendezésre, ahol már 11 órakor gyülekeztek páran és folyamatosan érkeztek az új emberek. A lényege az volt, hogy mindenki hozzon saját készítésű inni- és ennivalót, legalább annyit, ami saját részre elegendő, de ha többet sikerül, az is elfogy. Így lett, mindenki kóstolgatott, voltak finom pezsgők, borok, szörpök, hét gyógynövényes sajt, mangalica-zsír, pástétom, puszedli, paprikakrém és sok más finomság. Ettünk, ittunk, beszélgettünk és kedvet kaptam, hogy máskor is csatlakozzak e remek rendezvényhez.
A rendezvényen készült képek.