Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gulyásleves

2011.09.23. 05:52 nikicske

Nagyon szeretem, de bevallom csak hidegebb napokon, valahogy melegben nem kívánom. Itt van az ősz, itt van újra: gulyásleves!

Hozzávalók:

500 gr marhalábszár
4 db sárga- és fehérrépa
3 db burgonya
1 fej hagyma
Só, bors, köménymag, majoranna.

A hagymát apróra összevágtam és olajon megpároltam, közben vagdaltam a marhahúst kockára. A marhahús hozzáadásánál lehúztam a tűzről, pirospaprikával ízesítettem, megvártam míg “kifehéredik” a hús, majd felöntöttem vízzel - no nem teljesen, kb 3 decivel és sóval, borssal, köménymaggal ízesítettem. Alacsony lángon elkezdtem főzni, amikor felforrt, átkavartam és még öntöttem hozzá vizet. A répákat nagyobb darabokra vágtam a burgonyával együtt. Mikor félkész lett a hús, hozzáadtam a répákat és a burgonyát, aztán készre főztem. Végén még rásóztam és kevés majorannával megszórtam. Mellé á tablé bagettjét fogyasztottuk! :)

Szólj hozzá!

Címkék: leves marha

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr33237499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása