Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Kazaar és Dharkan

2013.09.17. 15:06 nikicske

Még csak most adtam hírt új ízekről a Nespressonál, erre maris itt van két új kapszula : Kazaar és Dharkan. Rááadásul egyből azzal nyitnék, hogy nem szezonális, hanem maradnak a kínálatban. Hurrá!!

Ami még szuper és szinte hihetetlen, még intenzívebb a Kazaar, 12-es intenzítással bír. Lehet ezt még fokozni?!

IMG_4254.JPG

A Kazaar egy 12-es intenzitású, erőteljes Grand Cru keverék, első kóstolásra merész erősségű, mégis harmonikus. A kávé először 2010-ben jelent meg a Limited Edition kínálat részeként, és mivel kedvező fogadtatásra talált a Nespresso Club-tagok és a kávéínyencek körében, 2012-ben, limitált kiadásban újra forgalomba került.

A Dharkan Grand Cru csábító és gazdag ízvilágához kellemes, 11-es fokozatú intenzitás társul, amely szintén túllép az eddigi Nespresso-skála keretein.


Nálam eddig egyértelműen a “kis lila” Arpeggio  volt a kedvenc, de most sajnos el kell búcsúznunk egymástól, a Kazaar lépett a helyére.


Kazaar-capsule.jpg

A Kazaar gazdag, intenzív ízvilágának megteremtéséhez a Nespresso kávészakértőinek választása a Brazíliából származó, kiváló minőségű ‘Conillon’ Robustára esett, amely korábban sosem szerepelt a Grand Cru kávék összetevői között – ám most úgy dolgozták fel, mint egy Arabica fajtát.

A Kazaar kesernyés-édeskés aromája leginkább ristretto formában érvényesül. Nálam egyértelműen eddig a “kis lila” Arpeggio  volt a kedvenc, de most sajnos el kell búcsúznunk egymástól, mert a Kazaar az új kedvencem.

COFFEE_B2C_ESPRESSO_CAPSULES_DHARKAN_041620130824.jpg

A Dharkan 11-es intenzivitású. A kávé határozott egyéniségét a pörkölt ízjegyek mellé társuló kesernyés kakaópor-hangulat és pirított gabonaíz hangsúlyozza ki, és mindez egy selymes, bársonyos textúrában kel életre. A Dharkan kóstolása közben feltűnik a kávé finoman kiegyensúlyozott jellege és kellemesen kesernyés utóíze.


Rolandnak csináltam egy Caffe Macchiatot a Dharkan kapszulából és azóta nála se fogynak más kapszulák. :)

IMG_4250.JPG



Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé nespresso

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr975520719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása