Még csak most adtam hírt új ízekről a Nespressonál, erre maris itt van két új kapszula : Kazaar és Dharkan. Rááadásul egyből azzal nyitnék, hogy nem szezonális, hanem maradnak a kínálatban. Hurrá!!
Ami még szuper és szinte hihetetlen, még intenzívebb a Kazaar, 12-es intenzítással bír. Lehet ezt még fokozni?!
A Kazaar egy 12-es intenzitású, erőteljes Grand Cru keverék, első kóstolásra merész erősségű, mégis harmonikus. A kávé először 2010-ben jelent meg a Limited Edition kínálat részeként, és mivel kedvező fogadtatásra talált a Nespresso Club-tagok és a kávéínyencek körében, 2012-ben, limitált kiadásban újra forgalomba került.
A Dharkan Grand Cru csábító és gazdag ízvilágához kellemes, 11-es fokozatú intenzitás társul, amely szintén túllép az eddigi Nespresso-skála keretein.
Nálam eddig egyértelműen a “kis lila” Arpeggio volt a kedvenc, de most sajnos el kell búcsúznunk egymástól, a Kazaar lépett a helyére.
A Kazaar gazdag, intenzív ízvilágának megteremtéséhez a Nespresso kávészakértőinek választása a Brazíliából származó, kiváló minőségű ‘Conillon’ Robustára esett, amely korábban sosem szerepelt a Grand Cru kávék összetevői között – ám most úgy dolgozták fel, mint egy Arabica fajtát.
A Kazaar kesernyés-édeskés aromája leginkább ristretto formában érvényesül. Nálam egyértelműen eddig a “kis lila” Arpeggio volt a kedvenc, de most sajnos el kell búcsúznunk egymástól, mert a Kazaar az új kedvencem.
A Dharkan 11-es intenzivitású. A kávé határozott egyéniségét a pörkölt ízjegyek mellé társuló kesernyés kakaópor-hangulat és pirított gabonaíz hangsúlyozza ki, és mindez egy selymes, bársonyos textúrában kel életre. A Dharkan kóstolása közben feltűnik a kávé finoman kiegyensúlyozott jellege és kellemesen kesernyés utóíze.
Rolandnak csináltam egy Caffe Macchiatot a Dharkan kapszulából és azóta nála se fogynak más kapszulák. :)