SonkaArcok egy bárkonyha, mely laza eleganciával vár minket. A LilaKörte helyén van, a felső szint egy részén még visszaköszön a régi dizájn, de ha oda nem jutunk fel, akkor más nem emlékeztett erre minket. Egyszerű asztalok, székek, sima sütőpapír, mint alátét, de mégis: roppant hangulatos. Erről gondoskodik a sok sonka a bejáratnál, az emeletről lelógatva és a sok-sok kép a falon - sonkabárban vagyunk.
A SonkaArc maga Sarlós Papas Péter, aki a katalán sonkák szerelmese. Olyan élvezettel tud beszélni a sonkákról, hogy az ember már az ízeket is érzi a szájában, miközben még egy falatot sem evett.
Kaptunk egy válogatás-tálat, melyet az utolsó falatig elfogyasztottunk, mindenkinek ízlett.
Itt nem a hiper-szuper-marketek sonka kínálata köszön vissza, hanem a minőség. Végre kezdünk elérni oda, hogy a minőséget értékeljük és fogyasztjuk, hiszen megnyitása óta minden este telt házzal megy a SonkaArcok.
Az arc másik fele Bereznay Tamás, séf, aki a Kárpátia étteremben is dolgozott, sőt, egyik köztársasági elnökünk szakácsa volt. Roppant szerény, ez az első pár mondat után lejön, hiszen meg sem említi, hogy megannyi szakácskönyve megjelent már a Book kiadó gondozásában.
Tamás viszi a melegkonyhát. A konyha igen apró, hiszen ez cukrászda volt, jelenleg még a cukrászsütőben alkot.
A SonkaArcokban ebédmenüt is kínálnak, igen kedvező árakon.
(2 fogás limonádéval 950Ft, 3 fogás limonádéval 1350Ft.)
Hamarosan ellátogatok ebédidőben is, kíváncsi vagyok milyenek az ebédek - a sonkák, szalámik nagyon finomak.