Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Házhoz jön a friss saláta..

2013.02.06. 10:47 nikicske

Mire nem jó egy lakásfelújítás?! Arra biztos jó, hogy kipróbáljunk sok sok új helyet és ezt megosztom veletek is. Most egy kis zöldet és egészségeset próbáltunk ki: Freshbox!

A Freshbox megszületése Trubek Péter nevéhez fűződik, aki megunta sok nehéz ételt amit általában rendelni lehet. Azt, hogy egy étterembe beüljünk ebédidőben, nem mindenki engedheti meg magának, se anyagilag, se időben.
Néha jobban esik egy könnyű saláta, mint egy pizza! Valahogy így jött az ötlet és végül megszületett a Freshbox. Az ötlet szuper!
Lehet weben, telefonon rendelni, sőt előrendelhetjük a heti ebédet vagy vacsorát is. Igen, igen vacsorát is, ugyanis hétfőtől péntekig reggel 10-től este 10-ig vannak nyitva.

Freshbox.JPG

A honlapon találhatunk előre összeállított salátákat, de magunk is összeállíthatunk, a választék hatalmas! Saláták, zöldségek, húsok, magok, sajtos és öntetek sokasága közül biztos, hogy mindenki talál megfelelőt magának.
Uraim, nem kell megijedni, nem csak saláták vannak, válogathatunk levesek és szendvicsek között is bőven, a végére pedig desszert is akad. Nemrégiben bővült a kínálat, már választhatunk friss dzsúzok közül is.
Mi már jó előre kigondoltuk, hogy a mai estebédünket a Freshboxból rendeljük, már csak a konkrét ételeket kellett kiválasztani. Végül a választásunk egy karfiolkrémleves, grillezett csirkemell saláta parmezánforgáccsal, grillezett lazac angol zelleres salátaágyon és egy csirkemell bagett mascarpone krémmel és rukkolával. Testvériesen megfeleztük a levest, amibe talán egy picivel intenzivebb karfiol ízt tudnék még elképzelni, de ez már ízlés kérdése.

megjott.JPG

minden.JPG

karifiolkremleves.JPG


Majd jöttek a saláták, meglepődve tapasztalom, hogy a dobozoban lévő saláta friss és mikor tányérra akarnám áthelyezni mekkora mennyiség. Nem protekciós adag! Egyszerűen ezért a pénzért ennyit kap az ember, hatalmas adag! Már jól indul, ráöntjük az öntet és ízlelgetjük, kóstolgatjuk és egyszerre megállapítottuk hogy milyen klassz!
Az én grill lazacos salátám telis tele friss zöld salátával, koktél paradicsommal (nem nem puha, kemény paradicsomok vannak itt kérem) friss zeller, paradicsom (igen normál és koktél is!).

Lazac_dobozban.JPG

IMG_1659.JPG

csirke_dobozban.JPG

csirke_tanyeron.JPG

csirke_szendvics.JPG

A csirkemell szendvicset már nem is bírtuk azonnal megkóstolni annyira jól laktunk. 

Próbáljátok bátran ki nem lehet csalódni, vagyis csak kellemesen! Legközelebb a dzsúzokat és a desszerteket is kipróbáljuk.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ajánló saláta étel gasztro gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr495064573

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.06. 12:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása