Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Ebéd Philippe-nél

2012.09.15. 10:18 nikicske

A hely, ami előtt elmentem már milliószor, de valahogy sosem jutottam be. Pár napja viszont eljött az idő, megismerkedtünk!
A Hollán Ernő és a Balzac utca sarkán állok, itt található Philippe a Belga étterem. Délre érkezem, mint kiderült, ekkor nyit az étterem is. Első vendégként még válogatok a helyekben, gyorsan lepattanok az akvárium mellé és velük nézek farkas szemet:

Akrvarium_2 (480x360).jpg

Reggeli kávén kívül még nem volt alkalmam mit enni, ezért egyből az 5 fogásos menüvel kezdem a barátságot. Hamar kiderül, hogy az öt nem öt, hanem hat!
Érkezik egy üdvözlő fogás, amolyan bemelegítés.

Eloetel (480x337).jpg

Az előételem Őszibarack ardenni sonkával, a tányér szélén wasabi krém, mely nagyon jól illik a ardenni sonkához. Mellé langyos pékáru érkezik. Az ardenni sonka és a wasabi találkozása számomra olyan élmény volt mint húsvétkor a sonka és a torma találkozása.

Sonka_1 (480x360).jpg

A könnyű sonkatál után a napi levest választottam, ami aznap: Paradicsomleves volt.
Egyből beugrott amikor pár éve Bulgáriában ettem: sűrű, zamatos, azóta se ettem ízben oly gazdag paradicsomlevest.

Paradicsomleves_2 (480x310).jpg

Ez a paradicsomleves az új kedvenc lett, kiszorítva a bolgár levest. A levesben apró paradicsomkockák, még intenzívebb paradicsomízt adva.

Sikerült úgy asztalt választanom, hogy közben minden étel elkészítését végig figyelhettem. Ugyanis mikor belépünk bal oldalon egy amolyan látványkonyha tárul elénk, itt készíti Philippe az ételeket.

Nyuszi_2 (480x360).jpg

Nyúlcomb vadas módra, pont mint Belgiumban.
Nagyon kedvelem a nyulat, bár magam nem készítettem még sosem. A hús leválik a csontról, omlós, a vadas mártásban benne minden zöldség íze, ahogy összefőttek. Ebből igazán tudtam volna még repetázni!! Le lehet venni a lábamról egy vadassal. :)
Az adagok amúgy teljesen normális adagok, a főétel után már igazából majdnem jól is laktam, pedig még hátra volt két fogás
.

A Belga sajt trió és a desszert.
A belga sajt triótól féltem, de kellemes csalódás volt. Kevésbé rajongok mostanában a sajtokért, de a rozmaringos kecskesajt, nagyon ízlett ezért azt meg is ettem mind.  Amikor a desszert közelített felém, úgy éreztem itt van végem és nem bírok egy falatot se enni.

Sajt_trio (480x360).jpg

A pincérek kedvesek és tájékozottak voltak. Az öt fogás ára 3200 Ft, de garantáltan nem marad senki éhes az öt fogás után. De választhatunk három fogást is, 2700 Ft-ért.
Ami még külön kellemes élmény volt, hogy a kávé mellé házi apró süteményt is felszolgálnak.
Aki úgy aggódott Laci (Laci!konyha) elköltözésekor, hogy nem tud szert tenni gasztro élményekre a közelben, annak most szólók: mindenképpen keresse fel Philippet!

kave_hsuti (360x480).jpg

Philippe a Belga étterem
1136 Budapest, Balzac u. 35
Kedd - szombat
12.00-15.00 és 18.00-22.00
Hétfőn és vasárnap éttermünk zárva tart 
                                                                           

 

7 komment · 1 trackback

Címkék: ajánló belga étterem gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr604778395

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.09.18. 14:12:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intizar 2012.09.17. 12:48:43

Gyönyörű, gyönyörű!
De, nagyon kérem, esdeklek: néma az az 'e' a végén, nem igaz? Akkor nézzen így ki a toldalékolás: Philippe-nél. (Ha meg nem néma, akkor Philippénél, de föltételezem, hogy a név francia.)

Intizar 2012.09.17. 12:51:55

Jaj, és ha már kukacoskodom: legyen pékáru, rövid u-val, mert úgy helyes, még ha a legjobb árú pékáruról van is szó. Továbbá: paradicsomkocka, paradicsomíz. Egybe.

Intizar 2012.09.17. 12:53:18

Csak azért piszkálódom, mert ami tartalmilag ilyen jó, azt kár jelentéktelen helyesírási hibákkal elrontani.

anarchoid · http://www.stormriders.hu 2012.09.18. 01:35:02

"..de garantáltan nem marad senki éhes az öt fogás után.." khmmm khhmm khhmm

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.23. 18:45:48

@anarchoid: nekem is vannak kétségeim a képek láttán...

Liszt Olivér 2012.09.27. 10:07:25

Köszi az infót! Minden nap arra tekerek, de eddig még elriasztottak az a la carte árak. De ez így kifejezetten csábító!

Zirowe 2012.10.20. 10:11:59

Mi volt a desszert?

süti beállítások módosítása