Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Fűszeres kacsacomb burgonyával és salátával

2012.05.18. 06:50 nikicske

A tegnapi vacsora olyan, de olyan egyszerű volt, hogy nem is gondolnátok! Páran kértétek a receptet, íme:
 


2 db  kacsacomb
só, bors
Fűszerész szicíliai grillpác
2 db nagyobb friss rozmaring ág
3 db friss kakukkfű ág
1/2kg újburgonya
babi spenót
dió
magkeverék
tökmagolaj

Érdemes előző este vagy legkésőbb reggel elvégezni a fűszerezést. Miután megmostam a kacsacombokat, egy tepsibe fektetem, majd jó alaposan befűszerezem és hagyom pihenni pár órát vagy akár egy éjszakát is.
A sütőt előmelegítem 180°C-ra, közben a kacsacombokat a bőrös oldalával lefelé egy serpenyőbe helyezem át és kisütöm a zsírját, majd visszahelyezem a tepsibe és köré halmozom az újburgonyákat. Meglocsolom pár kanál zsírral, amit előzőleg kisült a combokból. Kb 30-40 percre sütőbe rakom, jó ropogósra sütöm.
A kacsacomb zsírját félreteszem egy tálba. A serpenyőbe öntöm a diót és a magkeveréket, ez lehet szezámmag, tökmag, fenyőmag bármi ami otthon van és megpirítjuk. Babi spenóttal összekeverem és meglocsolom tökmagolajjal.
Tálalásnál a kacsacomb mellé kerül a burgonya és a saláta.

4 komment

Címkék: étel kacsa főétel

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr854523576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miner.hu 2012.05.18. 20:00:01

Szia! Gratulálunk, ma tied a nap receptje a Gasztro Miner Facebook-oldalán: www.facebook.com/gasztro.

Hobbychef · http://hobbychef/blog.hu 2012.05.18. 20:07:43

Nagyon guszta a kacsasülted. Gratulálok a Gasztro Miner Facebookos napi recept megjelenéshez is.
Egyet viszont nem értek, mit jelent az hogy meglocsolod egy pár kanál zsírral, "amit előzőleg kisütöttél"?

nikicske · http://pisztacia.blog.hu/ 2012.05.18. 23:05:17

@Hobbychef: Javítva, köszönöm, hogy szóltál. "...ami előzőleg a serpenyőben kisült a combokból. Ma csirkemellel készítettem el, nagyon finom lett.

süti beállítások módosítása