A tegnapi vacsora olyan, de olyan egyszerű volt, hogy nem is gondolnátok! Páran kértétek a receptet, íme:
2 db kacsacomb
só, bors
Fűszerész szicíliai grillpác
2 db nagyobb friss rozmaring ág
3 db friss kakukkfű ág
1/2kg újburgonya
babi spenót
dió
magkeverék
tökmagolaj
Érdemes előző este vagy legkésőbb reggel elvégezni a fűszerezést. Miután megmostam a kacsacombokat, egy tepsibe fektetem, majd jó alaposan befűszerezem és hagyom pihenni pár órát vagy akár egy éjszakát is.
A sütőt előmelegítem 180°C-ra, közben a kacsacombokat a bőrös oldalával lefelé egy serpenyőbe helyezem át és kisütöm a zsírját, majd visszahelyezem a tepsibe és köré halmozom az újburgonyákat. Meglocsolom pár kanál zsírral, amit előzőleg kisült a combokból. Kb 30-40 percre sütőbe rakom, jó ropogósra sütöm.
A kacsacomb zsírját félreteszem egy tálba. A serpenyőbe öntöm a diót és a magkeveréket, ez lehet szezámmag, tökmag, fenyőmag bármi ami otthon van és megpirítjuk. Babi spenóttal összekeverem és meglocsolom tökmagolajjal.
Tálalásnál a kacsacomb mellé kerül a burgonya és a saláta.