Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

VilágBüfé, Talentométer mindez az A38-on

2012.04.08. 08:43 nikicske


Az A38 profilja megújult már nem csak könnyűzenei programokkal várják a látogatókat, hanem színházi előadások, könyvbemutatók , filmvetítések és egyéb kulturális rendezvények sokaságával.



Az egyik ilyen új rendezvény a Talentométer, mely a fiatal borászoknak add egy lehetőséget.
Talentométer, az A38 Hajó és a Szerencsejáték Zrt. eredetileg könnyűzenei tehetségkutató sorozata, idén jelentősen kibővül. A zenei rész mellett ezúttal borászversenyt is hirdetnek.
Fiatal borászok versenye azoknak a pályájuk elején álló, 35 év alatti fiatal borászoknak ad bemutatkozási lehetőséget, akik már önálló útra léptek, vannak saját boraik, de még nem kapták meg azt az elismertséget, amit megérdemelnek.
Az A38 Hajó éttermében és teraszain zajló nyilvános napokon a nagyközönség 2000 Ft-os belépődíj ellenében végigkóstolhatja a kategória borait, és a jegy mellé adott szavazólappal szavazhat a legjobbra. A borverseny végleges eredményét a fesztivál közönsége által leadott szavazatok alapján állapítjuk meg. A kóstoláshoz elismert vendégséfek készítenek borkorcsolyát, kóstolófalatokat.

A másik nagyon jó rendezvény a VilágBüfé, etnikai konyhák napja.
A június 21.-én megrendezésre kerülő fesztivál legfontosabb célja, hogy Budapest lakóival megismertesse az Európán kívüli országok, nemzetek, nemzetiségek gazdag gasztrokulturális hagyományait, és ezen keresztül erősítse a városlakókban a befogadó attitűdöt. A fesztiválon körülbelül 30-40 „etnikai konyha” vesz részt, és várja nyitott ajtókkal a városlakókat.
A VilágBüfé elindította Facebook oldalát is, amelyen javaslatokat várnak a fesztiválon részt vevő büfékre is: https://www.facebook.com/vilagbufe

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló rendezvény gasztronómia gasztrofeszt

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr234370881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása