Valamiért nálam örök kérdés, hogy miben is tároljam a fűszereket. Ti miben tároljátok?
Először voltak ikeas tartókban, majd átkerültek régi lekvárok, dzsemek, mustárok üvegeibe, később pedig a konyhabútorostól rendeltünk rúdra felakasztható tartókat. Ezzel jártam a legrosszabbul, hiszen olyan hamar porosak lesznek, hogy nem győzi az ember takarítani, ráadásul elmosni sem egyszerű.
A mostani ötletet Mautner Zsófi adta karácsony előtt a Wampon. Akkor a könyvéhez lehetett vásárolni fűszercsomagot, amik kémcsövekben voltak. Addig keresgéltem, míg rábukkantan a Dombon a tanya gyöngyszemre! Ők újragondolt tárgyakat alkotnak, ha már olyan trendi manapság az újra gondolt ételek, akkor miért ne lehetne újragondolni egy madáretetőt vagy egy fűszertartót?!
Így lett nekem új fűszer- és magtartóm - rettentő praktikusak. Íme:
A Dombon-a-tanya nem akar többet tenni a tárgyak újraértelmezésénél. Célja megtalálni azt a pontot, amikor a mesteremberek évszázados, apáról fiúra szálló hagyománya úgy találkozik a kortárs designnal, hogy az a tárgyakat még letisztultabbá, puritánabbá tegye. Célja lehetőséget adni arra, hogy saját kedvünkre kísérletezzünk az adott feladatokkal, hogy megtaláljuk a saját rendszerünket és örömünket bennük.
Dombon a tanya már Facebookon is!