Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Fűszertartók

2012.02.25. 15:14 nikicske

Valamiért nálam örök kérdés, hogy miben is tároljam a fűszereket. Ti miben tároljátok?

Először voltak ikeas tartókban, majd átkerültek régi lekvárok, dzsemek, mustárok üvegeibe, később pedig a konyhabútorostól rendeltünk rúdra felakasztható tartókat. Ezzel jártam a legrosszabbul, hiszen olyan hamar porosak lesznek, hogy nem győzi az ember takarítani, ráadásul elmosni sem egyszerű.

A mostani ötletet Mautner Zsófi adta karácsony előtt a Wampon. Akkor a könyvéhez lehetett vásárolni fűszercsomagot, amik kémcsövekben voltak. Addig keresgéltem, míg rábukkantan a Dombon a tanya gyöngyszemre! Ők újragondolt tárgyakat alkotnak, ha már olyan trendi manapság az újra gondolt ételek, akkor miért ne lehetne újragondolni egy madáretetőt vagy egy fűszertartót?!
Így lett nekem új fűszer- és magtartóm - rettentő praktikusak. Íme:





A Dombon-a-tanya nem akar többet tenni a tárgyak újraértelmezésénél. Célja megtalálni azt a pontot, amikor a mesteremberek évszázados, apáról fiúra szálló hagyománya úgy találkozik a kortárs designnal, hogy az a tárgyakat még letisztultabbá, puritánabbá tegye. Célja lehetőséget adni arra, hogy saját kedvünkre kísérletezzünk az adott feladatokkal, hogy megtaláljuk a saját rendszerünket és örömünket bennük.

Dombon a tanya már Facebookon is! 

Szólj hozzá!

Címkék: konyha eszközök

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr244202854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása