Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Egy álom valóra válása - avagy a Kaldeneker lekvárosház

2012.02.20. 16:33 nikicske


Ismerősen csenghet a Kaldeneker név a fülünkben, hiszen már szerepelt TV és rádió műsorban. Akik kicsit elmélyültek a gasztronómiában, azok biztos tudják, hogy Kaldeneker György ismert szakács.
Kaldeneker György tanulmányait Cegléden, a Vendéglátóipari iskolában szerezte, majd egyből egy pilisi étterembe került. Volt Balatoni vendéglátós, majd felkerült Budapestre a Fórum szállóba. Igazán nagy elismerés akkor érte, mikor 10 évig a Kanada budapesti nagykövetségén volt szakács.

Amiért nekem nagyon szimpatikus Kaldeneker György, az az, hogy egyrészt nagyon szeret friss fűszernövényekkel dolgozni, másrészt egyszerű és roppant egészséges ételeket készít. Szeret kísérletezni a konyhában, szokatlan ízkombinációkat alkot. (Tormás almalekvár)

Nemrégiben nagy álma teljesült be, mikor létrejött a Kaldeneker Lekvárosház vállalkozás. A lekvár iránti szeretete a nagymamától fakad.

Hogy mitől is oly különlegesek a Kaldeneker lekvárok?
Minden egyes üveg lekvár elkészítését magam végzem, és a főzéskor én határozom meg azt az ízt amit előzetesen elképzeltem. Így őrzöm meg a „főztöm” egyediségét, és ez által garantálom a kiváló minőséget.
Célja, hogy hazai (sőt, ha lehet, akkor helyi) termelők által megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket használjunk a feldolgozás során, így támogatva a helyi gazdaságot. Fontos szempont a környezetünk védelme, így a feldolgozáshoz újrafelhasznált üvegekből az élelmiszeripar céljára gyártott befőttesüvegeket vásárolunk. A gyártáskor keletkezett zöldség- és gyümölcshulladékot komposztáljuk, és az üzem telephelyének kertjében hasznosítjuk újra. Hasonlóan a papír és műanyag csomagoló anyagokat is szelektíven gyűjtjük, hogy újrafeldolgozásra kerülhessenek.

A hozzánk került lekvárok közül a legnagyobb sikert a Faszállítók lekvár kapta, nem csak a név választás miatt - az íze sem kutya! Külön pozitívum a weboldalon, hogy minden lekvárhoz és dzsemhez kapunk felhasználási tippeket, mihez is passzol az adott lekvár/dzsem. Természetesen mi kipróbáltuk palacsintához ahhoz is nagyon jó, de amihez igazán bejött az a rozmaringos kacsamell lilaburgonyachipssel.



A másik nagy kedvencem a Paprikalekvár volt, nagyon jó kis receptet ajánlanak hozzá az oldalon, bár én inkább szendvicshez használtam fel első körben - mint ahogy a Tormás céklalekvárt is - egy kis sonkával párosítva.

Az oldalon még találunk házi szörpöket és diabetikus dzsemeket is.
A lekvárokat megrendelhetjük weben, vagy megvásárolhatjuk Budapesten a XXII. kerületben (alias Budafok) a Gyár utca 15. szám alatt lévő bemutatótermükben.

A Facebook oldalukon most nyerhettek lekvárokat!
“Az 1400. lájkolónk kap ajándékba egy Tormás almalekvárt és mellé még választhat egyet a zöldség és az édes lekvárjaink közül. (A nyereményt a Budafoki bemutatótermünkben lehet átvenni, házhoz nem szállítjuk.)“

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló gasztronómia lekvár

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr814147305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása