Kaptam egy felkérést, hogy borkóstolóhoz készítsek falatkákat, harapnivalókat. Elvállaltam a felkérést és lelkesen álltam a dolgokhoz, ötleteltem, kérdezősködtem, miket is kellene elkészíteni.
Eljött a nagy nap, reggel izgatottan keltem fel és egy erős kávé után neki is veselkedtem a feladatomnak. Először egy fűszeres kekszet készítettem. Amíg egyik tepsi a sütőben volt, addig a másikat betáraztam és ez ment, amíg el nem készült 100db. Következtek a perecek, sós és sajtos, szintén 100db. Mikor elkészültem kezdetem már érezni, hogy picit sok lesz ez nekem, ekkora konyhába. Ugyanis a konyhám kb 4nm2, ami valljuk be, nem túl nagy.
Miután ezekkel kész voltam, jöhettek a szendvicsek. A kenyeret itthon sütöttem meg, Pop György utasításai alapján és remek kenyerek lettek! Felszeleteltem és megkentem a kenyereket libazsírral, rájuk halmoztam a zöldfűszeres sonkát végül egy-egy rukkolát mindegyikre. Volt bagett is és Crudo olasz sonka a Sarki Fűszerestől.
A sok sós után, úgy döntöttem elkészítem a muffinokat; Étcsokoládés muffin, közepén vörösáfonya, némelyikben meggy. Itt ne a nagy muffinokra gondoljatok, hanem apró mini-muffin formára. (Netedényből)
Végül pedig az aszalt paradicsomos és szezámmagos csavart tészták jöttek, ezeket is kisütöttem. Az aszaltparadicsomokat apró darabokra vágtam, a tésztát megszórtam, majd megcsavartam, 190°C on pár perc alatt pirultra sütöttem.
Volt még itthon egy kis mozzerellagolyó és olivabogyó, ezeket feltűzdeltem fogpiszkálóra és mellette dióval tálaltam.
Már indulhattam is a rendezvényre mire ezekkel végeztem, ahol kipakoltam mindent tányérokra, kosarakra és csak az éhes vendégeket vártam. :)
Nem tudtam maradni a rendezvény végéig, viszont amíg ott voltam láttam, hogy a pereceim fogyadoznak - lehet kevés is volt?! A másik nagy kedvenc a házi kenyér volt, házi libazsírral és zöldfűszeres sonkával.
Éltem első rendezvényét sikeresnek tekintem, állok elébe a következőknek is!
Köszönet az ötletekért és alapanyagokért Mirellének, a Sarki Fűszeresnek, az Új-Budavár étteremnek.