Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Csokoládés muffin

2011.11.21. 20:05 nikicske

Igazi kísérletező vagyok csokoládés muffin témában. Ezt a páromnak köszönhetem, aki igen kritikus ebben. Neki az igazi csokoládés muffin ami sötét, csupa csokoládé és lágy brownie-ra hasonlít a tésztája. Próbálkoztam már párszor klasszikus muffin-receptekkel nekifutni, de beláttam, új oldalról kell megközelíteni: a brownie és a muffin alaptésztát dolgoztam össze, lássuk, mi sül ki belőle!

Hozzávalók:

1 tábla jó minőségű étcsokoládé (70%)
1 tk sütőpor
187 gr liszt
187 gr vaj
2 ev púpos porcukor
2 tojás
1 ev mandarin olaj
3 ev tej




A vajat a csokoládéval felolvasztom, közben a lisztet és a sütőport a cukorral elkeverem. A felolvadt vajas csokoládéhoz adom a két tojást, a mandarinolajat és összekeverem a lisztes, porcukros keverékkel, majd tejjel kicsit fellazítom.
180°C-os sütűben 20 percig sütöm. Először elkezd emelkedni, majd repedezni a teteje, 20 perc letelte után már kész is. Belül egy lágy tésztájú csokoládés muffint kell, hogy kapjuk. Sütés előtt egy meggy darabot is nyomhatunk a közepébe.

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé muffin desszert hellókarácsony

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr393401880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása