Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

A csirke, a hal és a királyrák - Gasztrofilm Világevővel

2011.11.10. 12:27 nikicske

Ismét egy gasztrofilm estre hívlak titeket. A csirke, a hal és a királyrák hogyan kapcsolódik Világevőhöz megtudhatjátok ha eljöttök az Odeon Lloyd Moziba november 15-én! Egy izgalmas este elé nézünk.

2011. November 15-én 20:00 tól a Bocuse d'Or ihlette finom falatokkal várunk Titeket, ahol elsősorban a leghíresebb nemzetközi gasztronómiai versenyhez méltóan a kóstoláson, s az ízek harmóniáján lesz igazán a főszerep.

A kóstolótányéron is a film köszön majd vissza: A csirke, a hal és a királyrák.

GoldenBlog 2011. gasztro kategóriagyőztes Jókuti András, a Világevő (http://vilagevo.blog.hu/) bloggere eközben kalandos útjairól mesél majd nekünk! A tavalyi genfi európa selejtezőről, az idén januárban megrendezett lyoni döntőről, illetve arról, hogyan is jutott be Paul Bocuse 85. születésnapjára, s ehetett egy asztalnál a zsűritagokkal!

21:00 -től pedig friss gasztronómiai tapasztalatainkkal s telihasunkkal be is ülünk a várva várt filmre, így kérlek Titeket, érkezzetek időben!

A film egy izgalmas gasztronómiai dokumentumfilm, amely Jesús Almagro, Spanyolország egyik legismertebb szakácsmesterének küzdelmét mutatja be a gasztronómia világbajnokságaként emlegetett Bocuse d’Or szakácsversenyen. Jesús Almagro a spanyol konyha színeiben indul a franciaországi Lyonban kétévente megrendezésre kerülő megmérettetésen, és mindent megtesz, hogy elnyerje a rangos Bocuse d’Or-díjat. A két nap alatt 24 szakács, számos nemzet küldötte méri össze a tudását. Öt és fél órája van minden versenyzőnek arra, hogy elkészítsen az előre megadott fő alapanyagokból egy ételsort. 2007-ben ez a halibut nevű halfajta, a csirke - a híres bresse-i csirke -, és a királyrák volt. A halat a királyrákkal kellett párosítani, és a csirke külön szerepelt, ezen kívül még három köret elkészítése is kötelező volt, de azokat már a szakácsok fantáziájára bízták. 

FONTOS: 

A speciális vetítésre csak foglalás alapján, a foglalás után két napon belül átvett jegyekkel fogadjuk a nézőket.

A csirke, a hal és a királyrák című film csak itt, csak nálunk és csak ezen az egy napon kerül vetítésre, a jövőben nem lesz alkalmatok máshol megtekinteni.

Foglalás: 329-2064 vagy esztertoth@magyarhangya.hu
A két napon belül át nem vett jegyek foglalása törlődik.
Jegyár: 1990.-

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló film gasztró

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr373368137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása