Párom nagyon kedveli, mert két nagy kedvenc alapanyaga is szerepel benne: tejszín és sok hagyma. Jelen esetben póréhagyma és salotta hagyma.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemellfilé
1 db nagy poréhagyma
2 db salotta hagyma
1 csomag bacon
Fusilli tészta (köret)
200 ml tejszín
bors
Serpenyőbe fektetem a bacont, rá a darabokra vágott csirkemellet, a tetejére ismét bacont helyezek. Megpirítom mind a két oldalát, addig a póréhagymát karikára, a salotta hagymát nagy kockákra vágom és egy másik serpenyőbe helyezem. A baconból kifolyt lét átkanalazom a hagymához és megpirítom. Amikor a hagyma- és bacon mindkét oldala megpirult, akkor a bacont félreteszem és a csirkemellet összekeverem a hagymával majd felöntöm tejszínnel és borsozom. Hagyom egyet rottyani és kész is! Köretnek mi fusili tésztát szoktunk, de lehet akár rizzsel is fogyasztani. Tálaláskor a tetejére helyezem a pirult bacon darabokat. Valahogy így ni: