Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Édes napok a Budai Várban

2011.09.17. 01:08 nikicske

A Budai Vár adott otthont az első hazai “Édes napok” csokoládé- és édességfesztiválnak.
Céljuk a közönséggel megismertetni a hazai csokoládék krémjét. A kézműves csokoládékon kívül nemzetközi édességeket is megismerhetünk, de akár az ország tortáját is megkóstolhatjuk. Pár standnál kóstolhatunk különlegességeket is, majd megvásárolhatjuk a termékeket, akár díszdobozban is. De nem csak édességek vannak ezen a rendezvényen, hanem különlegességek is, mint pl: a szappan desszert, La Delizia.

Természetesen a csokoládék zöme sem hagyományos, mindben találunk valami extrát, erről szól ez a rendezvény. Ismernünk meg milyen új csokoládék születtek az elmúlt években!
A rendezvényen képviselteti magát a ChocoMe, ahol a bőség zavara lép fel, annyi finom csokoládéval találkozhatunk. A ChocoMe nemrég megkapta a Magyar Termék Nagydíjat is, ezúton is gratulálok Mészáros Gábornak!


Kiemelnék még egy csokoládé készítő manufaktúrát, a Hegyközi Manufaktúrát. Igaz ők nem csak csokoládéval foglalkoznak: gomba, méz, természetes lekvár, pálinka ésatöbbi. Idén novemberben lesznek egy évesek, igazán magas színvonalú termékeik vannak és a csomagolásra is igen nagy hangsúlyt fektetnek. Megnyerőek! A marcipános édességük tökéletes.


Lehetne a többi kiállítót is felsorolni, de szavak helyett inkább beszéljenek a képek. (pl.:  Harrer Chocolat,Rózsavölgyi csokoládé stb.)
A rendezvényre 1900Ft a belépődíj, e mellé kapunk 2000Ft értékű utalványt, melyet később tudunk levásárolni. Nem olcsó a belépő és maga rendezvény sem, a kereslet pedig meghatározza a kínálatot. Magyarországon, a boltokban nem igazán népszerűek a helyi, különleges csokoládék és ez látszott a rendezvény méretén, a kiállítók számán.
Reméljük jövőre még több csokoládé manufaktúrát ismerhetünk meg!

További képek itt találhatóak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr423233117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása