A múltkori császármorzsás kutakodás közben akadtam erre a tortára egy régebbi osztrák recept újságban. Kellemesen hűsítő ebben a hőségben.
Hozzávalók:
->Tésztához:
200 gr liszt
1 tk. sütőpor
1 kanál vaníliakivonat
1 tojás
80 gr vaj
80 gr cukor
->Krémhez:
3 tojás
1 citrom reszelt héja
100 gr cukor
250 gr túró
1 ev tejföl
200 gr tejszín
1 db őszibarack
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd fél órára berakom a hűtőszekrénybe pihenni, addig összekeverem a krémet. Miután letelt a fél óra, elfelezem és kinyújtom a tésztát, akkorára, hogy belepje a forma alját és oldalát, majd a tetejét is. (Nekem elég nagy a tortaformám így a fenti tészta kevés is volt.) A tésztára ráöntöm a krémet, őszibarack cikkeket teszek a tetejére és befedem tésztával. 160°C-os előmelegített sütőben 60 percig sütöm. Én nagyon szeretem ezt a lágy, tejszínes-túrós ízt, hmmm.