Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Macaron mánia - Csillagánizs

2011.07.26. 05:00 nikicske

Pár hete jártam életem első főzőiskolájában, amely a Csillagánizs Főzőiskola nevet viseli. A hetedik kerületben található a Hősök tere szomszédságában. A név hallattan szimpatikus a dolog, hisz egy fűszer nevét viseli, kapcsolódik a konyhához. Ami miatt rászántam magam egy főzőiskolára, az nem más, mint a macaron. Számomra a macaron a desszertek királya. Hol máshol tanulhatnám meg a tökéletes receptet, mint egy főzőiskolában, nos így esett a választásom a Csillagánizsra.


Be kell, hogy valljam teljesen meg voltam rémülve, hogy egyedül kell sütnöm egy ismeretlen konyhában. Hisz a saját konyhámban vakon is elsütögetek, de egy idegen helyen, idegen emberek közt más.
Korán érkeztem, így volt időm megbarátkozni a konyhával, ahol alkotni fogok. Egy lakásban vagyok, ahol egyik szobát alakították ki konyhának. Ahogy telt az idő, lassan megérkeztek a többiek is, kiderült már mindenki volt itt máskor is rajtam kívül. Sőt, amin nagyon meglepődtem egy fiatal srác is volt, aki már a kezdetektől visszajáró vendég, ő lett az én párom a macaron elkészítésében. A macaron titkaiba Ferenczi Hajnalka vezetett be minket, aki az elején bemutatkozott és elkezdtük a recepteket megismerni. Csokis és citromos macaront készítettünk. Igaz nekem nem volt teljesen új dolog a macaron készítése és még mindig azt állítom, hogy nem egy egyszerű desszert. Sokan inkább meg se próbálják elkészíteni, inkább megveszik készen.
A társammal együtt megalkottuk a csokis macaronunkat, lehet megbukna egy vizsgán a kinézet alapján, viszont ízben szerintem tökéletes lett. Ha elakadtunk, kérdésünk volt, kaptunk segítséget és tippeket is mit, hol, hogyan érdemes.
 

Nem mondom, hogy minden héten ellátogatok a főzőiskolába - nem olcsó egy ilyen kurzus, viszont az árban benne van a kipróbált recept, sőt még vihetünk is haza és a gyakorlat. Ha lesz újból olyan kurzus, ami felkelti a figyelmem, akkor biztos, hogy pénzt és időt nem sajnálva ellátogatok ismét. Egy kellemes hangulatú főzés volt, és mehetünk egyedül, itt mindenki segít mindenkinek.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert főzőiskola macaron

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr243095951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása