Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

U Fleku

2011.05.28. 22:11 nikicske

Utolsó prágai vacsoránkat az U Fleku kocsma-étteremben töltöttük. Mielőtt kimentünk, valahogy így képzeltem az összes prágai helyet, de csak ez az egy vágott egybe az elképzeléseimmel! Helyben készítik 13 fokos barna sört, ettől olyan különleges ez a hely, no meg a kiszolgálás és a hangulat miatt. Ez az a hely amit látni kell Prágában! Bementünk egy nagy kapun, majd jobbra egy üres terem, előttünk egy hatalmas folyosó, majd balra bevezettek egy kicsit füstös helyre. Egy hosszú asztalhoz ültettek le, ahol már ültek a német turisták, mi köztük kaptunk helyet. Kicsit szűkös, zajos a hely, minden asztal tele. Épphogy elhelyezkedtünk, már jött is egy erős fiatal legény kezében egy tálca telis-tele barna sörös korsókkal. Már nyújtja is felénk a sört és ha bólintotunk, lecsapja az asztalra. Miután kiosztották a helyi sört, érkezett egy fiatal srác, helyi likőrrel és lerázhatatlanul tukmálja, mert ez helyi ital és ne sértsük meg!  Sebaj, mondom, utolsó este, igyunk! A fogyasztást egyszerűen strigulázzák egy cetlire. Miközben nézzük a német étlapot, jön egy idősebb úr majd rázendít a harmónikájával egy nótára. A német turistáknak más se hiányzott!

A rendelésünk:
1. a helyi sertéssült, kolbász, kacsacomb káposztával, knédlivel
2. sertéssült, vadasmártással és knédlivel
Érkeznek a japán turisták is, eleinte kicsit furán néznek mikor rendelés nélkül kapják a sört és a rövidet, utána fotózkodnak és kezdenek ellazulni. Mindenütt turista, látszik, hogy útikönyvek is ajánlják a helyet.
Desszertek terén a csehek csehül állnak, mert itt sincs csak három: almás rétes, túrós sütemény és lekváros palacsinta fagyival.
Miközben eszünk járnak körbe, ha elfogy a sör, egyből hozzák a következőt. Nagyon finom volt az itt készült sör, egyáltalán nem olyan keserű, ami általában jellemzi a söröket.
Kiváló minősítést érdemel a hely!

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló prága sör étterem túró káposzta főétel desszert knédli

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr122939784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása