Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Hostinec U Kalicha - Kehely Vendéglő

2011.05.26. 21:20 nikicske

Hogy miért pont ez? Interneten találtam, megtetszett. Svejk a derék katona kalandjai a háborúban című humoreszk és befejezetlen szatirikus regény költője, Jaraslav Hasek is itt evett régen, a századforduló után. Gondoltam, itt már csak lesz bőséges választék a cseh nemzeti ételekből és nem kell rántott húst enni szalmakrumplival. J Választék, az volt. Bár a desszertekkel hadilábon állnak, mindenhol. Nem tudom mi lehet az a tipikus cseh desszert, még nem leltem rá, de nem adom fel!
Az étterem bejárata fölött már a lóg a derék Svejk. Először egy ajándékboltba érkezünk, ahol Svejk alakja köszön vissza ránk, majd odalép hozzánk a “ajtón álló” és megkérdezte: honnan jöttünk? Mikor mondjuk, hogy Magyarországból, már kontrázik, hogy Budapest? Kiderült, hogy nem rég volt nálunk és két jó étteremben is járt: Menza, Gundel. Közben megérkezünk az asztalunkhoz, leültünk és érkezik az étlap, mely meglepetésünkre magyar! Itallal kínálnak, a fiúk a “csipet csapatból” szilvapálinkával indítottak, majd kértek két nagy sört, én egy kicsit. Mikor hozták a söröket csak ámultunk magunk elé! Literes korsó a nagyoknak, fél literes nekünk! Igaz, hogy több kilómétert kajtattunk ma, de ennyire ők se voltak szomjasak..
Kiválasztottuk a “sertésült káposztával, knédlivel” specialitást. Volt még bélszínből, füstölt húsból, tarjából.
Nagyon kellemes meglepetés ért mikor kihozták és megízleltem az ételt. A sertés sült nagyon omlós volt kellemes szaft volt alatta, mellette burgonyás és sima knédli, lilakáposzta és fehér káposzta. Itt a káposzta nem az a káposzta amit mi eszünk a sült libacomb mellé hagymás krumplival, kicsit édeskésebb. A sima knédli leginkább a friss meleg kenyérhez hasonlítható héj nélkül, csak kicsit tömörebb az állaga. Kellemes íz-variáció így együtt. 
Hely hangulatos, mindenhol Svjekel kapcsolatos rajzok, írások a falon.  Számomra a hely nagyon kellemes volt, nem egy Costes stílus és mégis jól laktunk, finomat ettünk, kíválóra értékelem az egészet! Nem kellett várni semmire, volt pincér, még magyarul is tudtak, magyar étlap, hova kívánhatnánk ennél többet Prágában! Ezek után biztos megnézem a Svejk, a derék katona  kalandjai a háborúban című filmet!

Ajánlom a helyet minden idelátogatónak! Hostinec U Kalicha

Képek itt!
 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló prága étterem káposzta sőr

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr642935278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása