Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Saláták

2011.05.21. 17:09 nikicske

Itt a tavasz, csicsergő madarak, szerelem! Minden nő ilyenkor kezd a fogyókúrába, hogy nyárra top formába legyen a strandon, a nyaralásokon készült fotókon vagy csak hogy simán beleférjen a nyári ruhákba.  Rohanunk a konditerembe- vagy a szabadba sportolni és ilyenkor odafigyelünk mit is eszünk meg. Nem biztos, hogy az a legmegfelelőbb ha ilyenkor madárként eszünk pár morzsaszemet, mert az éhezéssel leadott kilók duplán jöhetnek vissza. Szerintem ilyenkor a legjobb megoldás a saláta és a sport!
A zöldségesnél beszerezhetjük az idény friss zöldségeit. Ha nincs időnk piacra menni, akkor a nagyobb közértekben előre kevert saláta mixeket is vásárolhatunk. Tehetünk bele paradicsomot, jégsalátát, répát, TV- és kaliforniai paprikát, hagymát, lolo salátát, rukkolát, stb. Ha a húst mégse szeretnénk kiiktatni az étrendünkből, akkor egy fél csirkemellet felvágunk vékony csíkokra (esetleg bélszínt vagy kacsamellet) és olívaolajon kevés borssal, rozmaringgal,  olaszosan oregánóval, különböző fűszerkeverékekkel megszórhatjuk a húsunkat.  Ennyi a saláta.
Öntetek közül a boltokban kaphatóakon kívül magunk is összedobhatunk egyszerűeket. Mézes-mustáros csirkesalátához: 2 kanál mustár, lehet dijoni is, 1 púpos kanál méz, fél kanál ketchup.  Lehet egyszerűen: 1 citrom levét, 1 kanál olívaolajjal elkeverünk, csipet bors. Van mikor a húst fűszerezem markánsabban és pár csepp szezámmagolajjal hintem meg a salátát.  
Ilyenkor nem feltétlen kell lemondani egy rántott húsról, készítsük el a megszokott módon, csak ne sültkrumplival, ne rizzsel, hanem salátával tálaljuk. ( Ilyenkor nyilván ne tegyünk a salátába húst! )

Szólj hozzá!

Címkék: csirke saláta bélszín

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr292919613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása