Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Brownie

2011.05.20. 10:29 nikicske

Ez az a sütemény, amit csakis kávé mellett tudok elképzelni. Rengeteg kávezóban kipróbáltam már, a névtelentől a kedvenc Starbucksig és csak egy helyen találtam rá az én ízvilágomra.  Miközben a kávézókban kutattam a megfelelőre, addig sikerült egy szakácskönyvben is felfedeznem. A Nigella Lawson-féle brownie a tökéletes, számomra.
Browniet elkészíteni elég egyszerű, csak a sütésnél kell igazán odafigyelni és a megfelelő percben kivenni a sütőből, különben kiszárad és nem lesz az igazi.

175 gr sótlan puha vaj
200 gr étcsokoládé
3 tojás
1 ev. vanília kivonat
150 gr kristálycukor
110 gr liszt
csipet só
200 gr dióbél vagy kesudió, mogyoró

A sütőt előmelegítem 180°C-ra. Kibélelem a tepsit sütőpapírral. Felolvasztom a vajat a csokoládéval, közben egy tálban felverem a tojásokat és hozzáadom a vanília kivonatot. Ha a csokoládé felolvadt, megvárom míg hűlni kezd és belekeverem a cukros tojást majd a lisztet és egy csipet sót. Legvégül a dióbelet vagy kesudiót, mogyorót. (Ami éppen van otthon.) Addig keverem, míg egyenletes sima tésztát nem kapok, ezek után öntöm a kibélelt tepsibe. 25 percig sütöm, 180°C-on.
Akkor jó amikor a teteje száraz világosbarnás, belül pedig kicsit lágy.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé kávézó desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr62918797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása