Ha nincs sok időnk elkészíteni a vacsorát, akkor itt egy tipp az áprilisi-májusi medvehagyma szezonra:
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
250 gr túró
2 púpos ev. kukorica
1 csomag leveles tészta (ebből kb 6db batyu lesz)
1 db tojás
só,bors
Sütőt előmelegítjük 180C-ra. Megmossuk a medvehagymát, levágjuk a szárát, majd összefogunk pár darabot és vékony csíkokra vágjuk. A túrót összetörjük, elkeverjük a kukoricával és a medvehagymával, sóval, borssal ízesítjük. Levelestésztát felvágjuk nagyobb kockákra, a kockák közepére halmozunk 2 ev. túrós tölteléket, széleit középre hajtogatjuk. Sütőpapírral kibéleljük a tepsink alját és a felvert tojással megkenjük a batyuk tetejét. Kb 15-20 percig sütjük, míg aranybarnára nem sülnek.
Medvehagymás táska
2011.05.06. 20:36 nikicske
Szólj hozzá!
Címkék: túró medvehagyma
A bejegyzés trackback címe:
https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/2883318
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.