Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Brokkoli krémleves

2013.05.25. 08:19 nikicske

Nem tudom, hogy vagy vele kedves olvasó, de én mindig is kerültem a brokkolit. Valahogy túl zöld, túl “csúnya”, túl szétfőzött, túl fura állagú. Nem kell nekem jó barátságban lennem minden zöldséggel!


Még régebben, mikor személyi edzőhőz jártam, mondta, hogy a diétába nyugodtan beleépíthetem a brokkolit, mert az nagyon egészséges és igen kevés kalória. Ez akkor se jött össze. A napokban viszont láttam a piacon és gondoltam teszek egy próbát, maximum a szomszédoknak lesz egy jó napjuk és kapnak brokkoli krémlevest.. Vettem két kis brokkolit, meg pár általam kedvelt zöldséget.

brokkolikremleves.jpg

Íme a recept ami után mosolyogva mondhatom, lehet mégis szeretem a brokkolit. :)

1 fej salotta hagyma

2 db répa

2 kisebb brokkoli

1 liter húsleves alaplé

só, chili, őrölt szerecsendió

petrezsem, pisztácia


A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem, közben a répát megpucolom, felkarikázom, majd hozzáadom a hagymához. Mehet hozzá az alaposan megmosott, apró darabkra szétszedett brokkoli, pár percig hagyom magas lángon, majd közepesre veszem és az alaplével felöntöm. Hagyom 20-25 percig főni, majd mikor már megpuhult a répa és a brokkoli, akkor leturmixolom és ízesítem. Sóztam, adtam hozzá kevés chilit és örölt szerencsidóval is megszórtam.

Tálalásnál apróra vágtam petrezselymet és pár szem pisztáciát raktam a tetejére.

IMG_3116.jpg

 

2 komment

Címkék: leves étel gasztronómia brokkoli

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr555317118

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ultrasoul 2013.05.26. 12:35:33

Brokkolikrémleves. Egyszerű.

szilvi1960 2013.05.30. 13:07:48

brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet

süti beállítások módosítása