Nem tudom, hogy vagy vele kedves olvasó, de én mindig is kerültem a brokkolit. Valahogy túl zöld, túl “csúnya”, túl szétfőzött, túl fura állagú. Nem kell nekem jó barátságban lennem minden zöldséggel!
Még régebben, mikor személyi edzőhőz jártam, mondta, hogy a diétába nyugodtan beleépíthetem a brokkolit, mert az nagyon egészséges és igen kevés kalória. Ez akkor se jött össze. A napokban viszont láttam a piacon és gondoltam teszek egy próbát, maximum a szomszédoknak lesz egy jó napjuk és kapnak brokkoli krémlevest.. Vettem két kis brokkolit, meg pár általam kedvelt zöldséget.
Íme a recept ami után mosolyogva mondhatom, lehet mégis szeretem a brokkolit. :)
1 fej salotta hagyma
2 db répa
2 kisebb brokkoli
1 liter húsleves alaplé
só, chili, őrölt szerecsendió
petrezsem, pisztácia
A hagymát apróra vágom és olajon megdinsztelem, közben a répát megpucolom, felkarikázom, majd hozzáadom a hagymához. Mehet hozzá az alaposan megmosott, apró darabkra szétszedett brokkoli, pár percig hagyom magas lángon, majd közepesre veszem és az alaplével felöntöm. Hagyom 20-25 percig főni, majd mikor már megpuhult a répa és a brokkoli, akkor leturmixolom és ízesítem. Sóztam, adtam hozzá kevés chilit és örölt szerencsidóval is megszórtam.
Tálalásnál apróra vágtam petrezselymet és pár szem pisztáciát raktam a tetejére.