Kollár Anita a Stahl magazin vezető szerkesztője volt a gasztrowerkben, izgalmas beszélgetés volt vele. Megtudtuk, hogyan készül az újság, azon belül is a receptes rész. Kért tőlünk ötleteket a karácsonyi számhoz.
Sajnos az előadás előtt én nem igazán ismertem a Stahl magazint, csak a Stahl konyháját a TV-ből. Miközben szépen lassan csepegtek az információk a magazinról, már magamban alig vártam, hogy vége legyen az előadásnak és rohanjak az újságoshoz egy példányért.
Anita az elejéről kezdte az előadást, hogy negyedéves magazin és ez mér az 5. évfolyama. Senki ne gondolja, hogy egy hatalmas multi tolja őket, mert a lapnál csak pár fős a törzsgárda, sok a vendég-receptíró kolléga, blogger. Itt felkaptam a fejem, lehet legközelebb én is küldök pár receptet, főleg pisztáciást! :)
Valahogy így néz ki egy szám:
Tervezés - ezen 3 fő veszt rész (Judit, Judit férje és Anita), itt születnek az ötletek. Tartalmi terv:
Szerzők - pl bloggerek
Tesztfőzés - ez nagyon jó!
Tördelés
Korrektori munkák
Ismét egy próbafőzés, hogy hogy fog kinézni az étel a fotókon
Képfeldolgozás
Hirdetések elhelyezése
Nyomda
Recepteket Ti is küldhettek a magazinnak vagy jelentkezhettek tesztfőzőnek. Én nagyon élveztem, hogy nyertünk egy kis betekintést egy ilyen gasztró-magazin készítésébe és hogy ötleteltünk a téli számhoz.