Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Gasztrowerk Kollár Anitával

2013.04.30. 08:21 nikicske

Kollár Anita a Stahl magazin vezető szerkesztője volt a gasztrowerkben, izgalmas beszélgetés volt vele. Megtudtuk, hogyan készül az újság, azon belül is a receptes rész. Kért tőlünk ötleteket a karácsonyi számhoz.


Sajnos az előadás előtt én nem igazán ismertem a Stahl magazint, csak a Stahl konyháját a TV-ből. Miközben szépen lassan csepegtek az információk a magazinról, már magamban alig vártam, hogy vége legyen az előadásnak és rohanjak az újságoshoz egy példányért.


Anita az elejéről kezdte az előadást, hogy negyedéves magazin és ez mér az 5. évfolyama. Senki ne gondolja, hogy egy hatalmas multi tolja őket, mert a lapnál csak pár fős a törzsgárda, sok a vendég-receptíró kolléga, blogger. Itt felkaptam a fejem, lehet legközelebb én is küldök pár receptet, főleg pisztáciást! :)


Valahogy így néz ki egy szám:


Tervezés - ezen 3 fő veszt rész (Judit, Judit férje és Anita), itt születnek az ötletek. Tartalmi terv:

Szerzők - pl bloggerek

Tesztfőzés - ez nagyon jó!

Tördelés

Korrektori munkák

Ismét egy próbafőzés, hogy hogy fog kinézni az étel a fotókon

Képfeldolgozás

Hirdetések elhelyezése

Nyomda


Recepteket Ti is küldhettek a magazinnak vagy jelentkezhettek tesztfőzőnek. Én nagyon élveztem, hogy nyertünk egy kis betekintést egy ilyen gasztró-magazin készítésébe és hogy ötleteltünk a téli számhoz.

1 komment

Címkék: magazin gasztronómia gasztrowerk

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr55253863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fecooka · http://www.boorze.com/ 2013.04.30. 13:35:51

Amiben pisztácia van az csak jó lehet :D

süti beállítások módosítása