Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

Ízorgia Szekszárdon

2013.03.19. 09:53 nikicske

Szekszárdról elsőként a borok jutnak eszébe mindenkinek, pedig finomakat lehet itt enni és  igazán jó kávét is ihatunk egy pici kávézóban, A Kávé Házában.

Mivel a Gasztrowerk alatt megismertem a Szász Söröző és Étterem remek séfjét Juhos Markót, így nem volt kérdés, hogy mind a két nap a Szász Söröző Étteremben fogunk vacsorázni. Bár voltak más lehetőségek is, mi most őket próbáltuk ki. Egyik nap igazán sztenderd ételeket rendeltünk, mint gulyás leves, pulykasaslik salátával és hagymás-tejfölös rántott karaj pirított sajt alatt. Az adagok nagyok, igazán laktatóak, sajnos nem is bírtuk megenni mindent. Mikor megérkeztünk feltűnt, hogy minden asztalon pogácsa van, de nem az az apró amit a pékségekben adnak, hanem igazi nagy házi pogácsák - üdvözlő falatok.

IMG_2237.jpg

IMG_2235.jpg

IMG_2238.jpg

IMG_2241.jpg

Másnap kicsit különlegesebb ételek kerültek elénk. Egy része nem étlapról érkezett, ámbár ott volna a helye! Két borkostoló után kaptunk egy könnyű előételt kacsamellet sült céklával és pirítóssal, majd következett a húsleves tormával. Én már régen nem kaptam tormát a húsleves mellé étteremben, úgyhogy ezért plusz pont, az íze az az igazi jó “nagymama húsleve” íz - minden benne volt.

IMG_2299.jpg

IMG_2302.jpg

Majd jött a különlegesség, mely étlapon nincs, de hamarosan megjelenik a Magyar konyhában ha minden igaz; Zellerpárlatos bélszín: zelleres palacsinta, zelleres szósz Brill zellerpárlattal.

IMG_2305.JPG

A desszert is különlegesség volt, sárgarépa mousse spárga párlattal. Fantasztikus volt minden és igazán különleges. Őket is ajánlom, nem csalódtunk semmiben!

IMG_2309.JPG

Sajnos csak az utolsó napon tudtuk felkeresni A Kávé Házát és Tóth Sándort. Tóth Sándort a három nap alatt mindenki ismerte és csak simán Sanyinak hívta, élő kávélegenda.

IMG_2320.jpg

A Kávé Háza a város szélén egy bezárt benzinkút melett található. Minden lehetőség adott arra, hogy az ember elmenjen mellette úgy, hogy észre sem veszi, hiszen nem figyelmeztetnek óriás plakátok, világító berendezések, hogy itt valami nagyon cool dolog van. Egy kis ház, melynek ajtajához érve nyüzsgés hallatszik ki, mint egy családi születésnapon. Belépve szembesültünk azzal, hogy sok kávé szerető ember milyen kis helyen is elfér. Köztük Németh Janó és családja, majd Sebestyén Csaba is befutott.  Mintha minden Szekszárdi ide járna! Sanyi és két kollégája szolgálja ki a sok embert.

IMG_2321.jpg

Náluk csak 100%-ig tökéletes kávé kerül ki a vendég elé, ami nem, az megy a lefolyóba.

Mi a különleges kávékért és a híres citromos süteményért jöttünk és ha már itt jártunk, elhoztunk egy Aeropress kávéfőzőt.

IMG_2322.JPG

IMG_2323.jpg

Ittam egy könnyű filteres kávét és gyümölcsös-, étcsokoládés-, végül pedig egy narancsos espressót. Utóbbi fantasztikus volt, a narancs héja pici húsa, pici cukor, pici narancs párlat és ristretto. Akár egy ebéd vagy vacsora utáni desszertnek is elfogadnám.

Szekszárdi kirándulásunk remek befejezése volt Sanyi!










Szólj hozzá!

Címkék: ajánló kávé étel étterem gasztronómia

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr715144823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása