Már 2007 óta főzők, lassan a hobbyból munka lett. Ma már csak a gasztronómia teszi ki a mindennapjaimat. Új és régi éttermeket keresek fel, főzők, piacra és gasztro rendezvényekre járok és persze tanulok, tanulok az interneten más bloggerektől, néha főzőiskolákban és néha éttermek séfjeitől.



Friss topikok

  • vagodeszka: A körítés remek, tényleg hangulatos, igényes a hely, de sajnos az étkek nem mindig stimmelnek. Vis... (2014.06.23. 10:25) Központban a Központ Bisztró
  • tundrazuzmo (törölt): @Fecooka: Igazad van, tényleg pazarlás. Mi is a kanalas módszert részesítjük előnyben, mert már tú... (2013.07.01. 23:27) Nespresso variációk
  • Csokonai Vitéz Műhely: Imádom a kajafesztiválokat. Sajt, BBQ, pite, seafood...egyszerűen imádom. Csak végigmegy az ember ... (2013.06.03. 09:24) Gourmet fesztivál legjobbjai - ezt ne hagyd ki!
  • szilvi1960: brokkoli nálunk minden mennyiségben jöhet (2013.05.30. 13:07) Brokkoli krémleves
  • nikicske: Köszönöm!:) (2013.05.17. 12:53) Blog Születésnap!

Címkék

SonkaArcok

2013.03.09. 16:05 nikicske

SonkaArcok egy bárkonyha, mely laza eleganciával vár minket. A LilaKörte helyén van, a felső szint egy részén még visszaköszön a régi dizájn, de ha oda nem jutunk fel, akkor más nem emlékeztett erre minket. Egyszerű asztalok, székek, sima sütőpapír, mint alátét, de mégis: roppant hangulatos. Erről gondoskodik a sok sonka a bejáratnál, az emeletről lelógatva és a sok-sok kép a falon - sonkabárban vagyunk.

IMG_2830.jpg

IMG_2839.JPG

IMG_2858.JPG

A SonkaArc maga Sarlós Papas Péter, aki a katalán sonkák szerelmese. Olyan élvezettel tud beszélni a sonkákról, hogy az ember már az ízeket is érzi a szájában, miközben még egy falatot sem evett.
Kaptunk egy válogatás-tálat, melyet az utolsó falatig elfogyasztottunk, mindenkinek ízlett.

IMG_2862.jpg
IMG_2833.jpg

Itt nem a hiper-szuper-marketek sonka kínálata köszön vissza, hanem a minőség. Végre kezdünk elérni oda, hogy a minőséget értékeljük és fogyasztjuk, hiszen megnyitása óta minden este telt házzal megy a SonkaArcok.

Az arc másik fele Bereznay Tamás, séf, aki a Kárpátia étteremben is dolgozott, sőt, egyik köztársasági elnökünk szakácsa volt. Roppant szerény, ez az első pár mondat után lejön, hiszen meg sem említi, hogy megannyi szakácskönyve megjelent már a Book kiadó gondozásában.
Tamás viszi a melegkonyhát. A konyha igen apró, hiszen ez cukrászda volt, jelenleg még a cukrászsütőben alkot.

IMG_2851.jpg

A SonkaArcokban ebédmenüt is kínálnak, igen kedvező árakon.
(2 fogás limonádéval 950Ft, 3 fogás limonádéval 1350Ft.)

Hamarosan ellátogatok ebédidőben is, kíváncsi vagyok milyenek az ebédek - a sonkák, szalámik nagyon finomak.

IMG_2864.jpg

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: ajánló gasztronómia sonka gasztrowerk

A bejegyzés trackback címe:

https://pisztacia.blog.hu/api/trackback/id/tr125124814

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.03.11. 10:39:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása